REACŢIA lui Cristi Danileţ după ce judecătorii CCR i-au dat dreptate

Cristi Danileţ a comentat, joi, decizia CCR privind revocarea sa din calitatea de membru al CSM, spunând că instanţa judecătorească urmează să ia act de hotărâre, astfel încât el şi Alina Ghica să fie repuşi în funcţie.

04 apr. 2013, 14:17
REACŢIA lui Cristi Danileţ după ce judecătorii CCR i-au dat dreptate

„CCR a declarat azi neconstituţional textul de lege în baza căruia Plenul CSM a dispus revocarea mea şi a Alinei Ghica din calitatea de membru CSM. Urmează ca instanţa judecătorească unde se soluţionează contestaţiile noastre să ia act de această decizie a CCR şi să dispună anularea hotărârii de revocare, cu consecinţa repunerii noastre în funcţie”, scrie Cristi Danileţ pe Facebook.

Curtea Constiţională a decis, joi, că Danileţ a fost revocat neconstituţional din funcţia de membru al CSM, admiţând astfel sesizarea depusă de judecător.

Judecătorii Curţii s-au pronunţat asupra excepţiei de neconstituţionalitate ridicată de către Danileţ privind prevederile Legii de organizare şi funcţionare a Consiliului Suprem al Magistraturii în ceea ce priveşte procedura revocării din funcţie de membrilor CSM.

Curtea Constituţională a constatat astfel că articolul 55, alineatele 4 şi 9 din Legea 317/2004 sunt neconstituţionale.

Decizia CCR va putea fi folosită de către Danileţ în procesul pe care l-a iniţiat la Curtea de Apel prin care cere anularea deciziei de revocare a sa din cadrul CSM. În aceeaşi situaţie se află şi fostul preşedinte al CSM, Alina Ghica, care a iniţiat şi ea un proces în ce priveşte revocarea sa.

Legalitatea revocării judecătorului Cristi Danileţ din Consiliului Superior al Magistraturii a fost discutată de judecătorii Curţii Constituţionale în urma unei decizii din 18 martie a Curţii de Apel Bucureşti.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, în 18 martie, cererea de sesizare a CCR cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 55 din Legea 317/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, prin raportare la prevederile art. 20, 24, 124 alineat 3 şi art.125 alineat 1, art. 133 şi art. 134 din Constituţia României.

Judecătorii Alina Ghica şi Cristi Danileţ au atacat în instanţă decizia CSM din 26 februarie prin care au fost revocaţi din funcţia de membri ai Consiliului.

În urma votului plenului CSM, Alina Ghica a fost revocată cu 11 voturi pentru şi 7 împotrivă, în timp ce în cazul lui Cristi Danileţ s-au înregistrat 14 voturi pentru şi 4 împotrivă.


loading...