Reacţia lui Gruia Stoica după ce a fost condamnat la închisoare:Aş vrea să cer iertare celor 7.400 de angajaţi

Omul de afaceri Gruia Stoica a declarat că a luat la cunoştinţă "cu tristeţe" decizia instanţei de judecată de a-l condamna la 4 ani de închisoare cu executare, sentinţa nefiind definitivă. Acesta şi-a cerut iertare faţă de angajaţii din "societăţile pe care le-a înfiinţat şi condus", prin intermediul unui comunicat de presă remis vineri România TV. Totodată, el s-a declarat nevinovat.

06 mart. 2015, 10:03
Reacţia lui Gruia Stoica după ce a fost condamnat la închisoare:Aş vrea să cer iertare celor 7.400 de angajaţi

Gruia Stoica a fost condamnat joi de magistraţii Curţii de Apel Ploieşti la patru ani de închisoare, cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, alături de avocatul Doru Boştină, acuzat de trafic de influenţă. 

Citeşte şi: Omul de afaceri Gruia Stoica şi avocatul Doru Boştină, condamnaţi la închisoare cu executare

În comunicatul de presă remis România TV, Gruia Stoica a explicat că „nu a săvârșit nicio faptă penală”: „Sunt sigur că o simplă discuție de afaceri dintre mine și avocatul meu nu poate fi calificată ca reprezentând infracțiune de cumpărare și respectiv trafic de influență”.

Totodată, Gruia Stoica susţine că avocatul său, care „ar fi promis o ținerea unei informații de la directorul CFR Marfă privind Prețul ofertat de această companie pentru o licitație”, nu-l cunoştea de fapt pe şeful CFR.

Omul de afaceri speră că va fi achitat după ce va face recurs la instanţa supremă.

Sper ca la recurs să fie acceptată măcar una dintre dovezile respinse de prima instanță, în special efectuarea unei expertize judiciare a înregistrărilor aflate la dosar, înregistrări al căror conținut l-am contestat în permanență. Am invocat în sprijinul cererii pentru expertiză, și vom continua să o facem, jurisprudența relevantă a CEDO și în special decizia recentă Beraru contra României, unde România a fost condamnată”, se precizează în comunicat.

Citeşte şi: TOP 300 CAPITAL: Cinci dintre cei mai bogaţi români sunt în spatele gratiilor. Cum a evoluat averea lor

În plus, omul de afaceri şi-a cerut iertare angajaţilor săi pentru situaţia creată.

„Aș vrea să cer iertare, pentru situația creată fără voia mea, tuturor celor 7.400 de angajați ai societăților pe care le-am înființat și condus, precum și partenerilor de afaceri, pentru implicarea numelui meu și al companiilor pe care le-am creat, în acest scandal. Îi asigur e toți că nu am săvârșit nicio faptă penală și am încredere că, în cele din urmă, se va face dreptate”

Omul de afaceri Gruia Stoica, judecat pentru infracțiunea de cumpărare de influență în legătură cu o licitație organizată de Complexul Energetic Oltenia, a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel Ploiești la patru ani de închisoare cu executare. În acelaşi dosar avocatul Doru Boştină a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Sentinţa nu este definitivă.