Reacţia lui Klaus Iohannis după apariţia înregistrării cu românul răpit în Burkina Faso

Administraţia Prezidenţială susţine că preşedintele Klaus Iohannis este în permanenţă informat referitor la situaţia românului răpit în luna aprilie în Burkina Faso.

30 aug. 2015, 09:52
Reacţia lui Klaus Iohannis după apariţia înregistrării cu românul răpit în Burkina Faso

Referitor situaţia cetăţeanului român care a fost răpit în Burkina Faso: Presedintele Romaniei este in permanenta informat de catre Celula de criză interinstituţională convocată de MAE încă din data de 4 aprilie 2015. Administratia Prezidentiala are un reprezentant in aceasta celula de criza„, susţine Administraţia Prezidenţială într-un răspuns la o solicitare a stiripesurse.ro.

Iulian Gherguț, românul răpit în aprilie în Burkina Faso, a apărut duminica într-o înregistrare video șocantă apărută pe Youtube. MAE a confirmat identitatea românului şi i-a anunţat familia.

MAE analizează în perioada următoare autenticitatea înregistrării video în care Iulian Gherguţ cere ajutorul Guvernului pentru a fi eliberat.

„Celula de criză interinstituţională studiază în regim de urgenţă autenticitatea materialului video menţionat. Totodată, Celula de criză interinstituţională confirmă că persoana care apare în materialul video este cetățeanul român în cauză. În cazul în care veridicitatea materialului video se confirmă, se poate considera că materialul reconfirmă datele deţinute deja de celula de criză interinstituţională conform cărora cetăţeanul român se află în viaţă şi este în bune condiţii de sănătate. Familia cetăţeanului român a fost informată de către Celula de criză interinstituţională cu privire la apariţia materialului video”, a transmis, duminică, Ministerul Afacerilor Externe.

VEZI AICI ÎNREGISTRAREA