REACŢIA lui Klaus Iohannis la acuzaţiile de PLAGIAT în cazul lui Gabriel Oprea VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis  a declarat, luni, că nu comentează acuzaţiile de plagiat în cazul ministrului de Interne, Gabriel Oprea, spunând că nu are datele necesare, dar la modul general, trebuie sancţionată, în opinia sa, orice formă de plagiat. 

14 sept. 2015, 14:55
REACŢIA lui Klaus Iohannis la acuzaţiile de PLAGIAT în cazul lui Gabriel Oprea VIDEO

Klaus Iohannis a fost întrebat, în conferinţa de presă de la Cotroceni, dacă i se pare corect ca vicepremierul Gabriel Oprea să ocupe această funcţie, precum şi cea de membru al CSAT, în condiţiile în care este acuzat de plagiat.

„Daca vreti sa va raspund la modul general… La modul particular nu am aceste date şi nu e treaba preşedintelui.

Daca dorim sa revenim la principiile de integritate şi la meritocratie, atunci este clar ca trebuie sa respingem ferm orice forma de plagiat.

Aceasta chestiune trebuie sanctionata evident de comunitatea academica care are caderea si instrumentele sa verifice aceste chestiuni dar si de societate.

La modul concret, exista diferite comisii care au si oameni pregatiti si comisiile necesare pentru a verifica aceste chestiuni. Comunitatea academică are căderea să verifice astfel de chestiuni, in masura in care aceste acuzatii se verifica, voi avea o pozitie publica. Pana atunci, nu cred ca e bine”, a spus şeful statului.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis: Tematica COTELOR OBLIGATORII va dispărea. România nu e o ţară xenofobă, nici autistă

întrebat dacă i se pare normal că, potrivit legii, demnitarii sunt verificaţi de un consiliu de etică aflat în subordinea Ministerului Educaţiei, care este condus politic, şi nu de către comisiile din centrele universitare, Iohannis a spus că nu i se pare corectă această diferenţiere şi că legea trebuie modificată, în cadrul reformei educaţiei.

„Nu, nu mi se pare justificată diferenţierea pentru că nu primeşte titlul fiindcă are o funcţie publică sau politică ci pentru că a scris o lucrare„, a spus Iohannis.