REACŢIA lui Marian Oprişan după arestarea celor două experte din dosarul său

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat duminică pentru Agerpres că nu a discutat niciodată cu expertul stabilit de instanță în dosarul în care a fost trimis în judecată în 2006.

11 ian. 2015, 18:18
REACŢIA lui Marian Oprişan după arestarea celor două experte din dosarul său

„Am văzut doar o singură dată respectiva persoană, atunci când a făcut depoziție în sala de judecată, dar nu am purtat nicio conversație directă”, a afirmat Oprișan.

Referindu-se la expertul angajat de el pentru evaluare în cadrul aceluiași proces, Marian Oprișan a spus că a discutat cu acesta „doar la semnarea contractului de efectuare a expertizei.”. „Apoi nu am mai avut dialoguri”, a declarat Oprișan.

Oprișan a mai precizat că a citit ambele expertize, cea efectuată de persoana angajată de instanță și cea aflată sub contract cu el.

„Tot ceea ce se scrie în ambele documente corespund adevărului, atestând nevinovăția mea în cazul aflat în justiție din 2006”, a afirmat președintele CJ Vrancea, care a menționat că va colabora în continuare cu justiția.

INTERCEPTĂRI din dosarul lui Marian Oprişan în care au fost arestate două persoane

Expertele Ileana Roxana Cernea (Pintea) și Elena Valentina Mușuroiu din dosarul în care este judecat de mai mulți ani președintele Consiliului Județean (CJ) Vrancea, Marian Oprișan, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, după ce Tribunalul București a admis propunerea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

În iunie 2006, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată a președintelui Consiliului Județean (CJ) Vrancea, Marian Oprișan, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, fals și uz de fals.