REACŢIA lui Tăriceanu după reţinerile în dosarul lui Truică: „Nu am cum să fiu afectat”

Şeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, că Marius Marcovici, reţinut în dosarul lui Remus Truică, nu a fost consilierul său personal, acesta deţinând funcţia de consilier la Cancelaria Guvernului. 

10 dec. 2015, 10:52
REACŢIA lui Tăriceanu după reţinerile în dosarul lui Truică: „Nu am cum să fiu afectat”

Dan Andronic, directorul general al cotidianului Evenimentul Zilei, omul de afaceri Remus Truică şi alte trei persoane – Lucian Mateescu, Marius Marcovici şi Robert Roşu – au fost reţinuţi de procurorii DNA în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Ilfov. 

Marius Marcovici, administrator al unei societăți comerciale, fost consilier, este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a precizat, joi, că Marcovici nu a fost consilierul său personal, acesta lucrând la Cancelaria Guvernului.

Acolo lucrează zeci-sute de persoane. Această apropiere faţă de mine este forţată. (…) DNA poate să-şi formuleze acuzaţiile, iar cei care sunt acuzati au obligatia sa raspundă în faţa legii şi sunt responsabili în faţa instanţelor”, a spua Tăriceanu.

Întrebat dacă se simte vizat de acuzaţiile procurorilor de trafic de influenţă, Tăriceanu a  răspuns: „Nu am cum să fiu afectat de o astfel de afirmatie, pentru ca fiecare persoană care este acuzată răspunde pentru faptele ei”.

CITEŞTEŞI DOSARUL FERMA BĂNEASA. De ce au fost REŢINUŢI Dan Andronic şi Remus Truică. Acuzaţiile DNA