Reacţia Mitropolitului Ardealului după atentatele de la Bruxelles: „Nu există un Dumnezeu care să omoare”

Mitropolitul Ardealului Laurențiu Streza a anunțat că, joi, în toate bisericile ortodoxe din Transilvania preoții se vor ruga pentru victimele atentatelor de la Bruxelles (Belgia).

24 mart. 2016, 08:18
Reacţia Mitropolitului Ardealului după atentatele de la Bruxelles: „Nu există un Dumnezeu care să omoare”

Încă de miercuri seara s-a ținut un moment de reculegere într-o biserică din municipiul Sibiu, unde Mitropolitul Ardealului a conferențiat despre Postul Paștelui.

Mitropolitul Ardealului le-a spus credincioșilor că „și noi ne aflăm în același pericol” cu restul lumii unde au avut loc atentate teroriste, el adăugând că autorii acestor crime „nu au niciun Dumnezeu”, pentru că „nu există un Dumnezeu care să omoare”.

„Vreau să ne exprimăm în mod liturgic compasiunea față de tragedia de la Bruxelles. Întâi de toate, indiferent ce se întâmplă, unde se întâmplă, dacă se pierd vieți, cu atât mai mult mai multe vieți, e o durere pentru toată lumea. În momentul în care lucrul acesta se face printr-un atentat, (…) acei oameni, ei nu în numele lui Dumnezeu, nu există un Dumnezeu care să omoare. Nu știu ce Dumnezeu au ei. Ei nu au un Dumnezeu”, a declarat Mitropolitul Ardealului, potrivit Agerpres.

Mitropolitul Laurențiu Streza a anunțat că joi, zi de doliu național în România, în toate bisericile din Mitropolia Ardealului vor fi pomeniți cei decedați în atentatele de la Bruxelles.

„Noi îi vom pomeni pentru că este o zi de doliu în toată țara. Noi vom face rugăciuni în bisericile noastre și îi vom pomeni și ne vom ruga pentru întreaga lume și pentru noi, și noi ne aflăm în același pericol. (…) Să ferească toată lumea de acest pericol”, a spus el.

Joi pe teritoriul României este zi de doliu național, în semn de solidaritate cu victimele atentatelor de la Bruxelles.

Atentatele comise marți dimineață pe aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem și în stația de metrou Maelbeek din capitala belgiană s-au soldat cu cel puțin 31 de morți și 270 de răniți, conform bilanțului anunțat miercuri seară de autoritățile belgiene.