Reacţia PSD după atacul lui Băsescu la Ponta: Băsescu nu este în măsură să solicite demisia nimănui

Traian Băsescu l-a atacat dur pe premierul Victor Ponta de la Palatul Cotroceni, solicitându-i acestuia demisia din fruntea Guvernului, iar reacţia PSD nu s-a lăsat prea mult aşteptată. Într-un comunicat ce a urmat ieşirii de joi seară a preşedintelui, senatorul Gabriela Firea îi atrage atenţia şefului statului că nu are legitimitatea necesară să ceară demisii, după ce în 2012 7,4 milioane de români au votat pentru suspendarea sa, iar el a rămas totuşi în funcţie.

04 dec. 2014, 18:48
Reacţia PSD după atacul lui Băsescu la Ponta: Băsescu nu este în măsură să solicite demisia nimănui

„În legătură cu solicitarea demisiei premierului Victor Ponta, cerută de către preşedinte, PSD aminteşte că Traian Băsescu nu a fost niciodată în măsură să solicite demisia cuiva după votul din 2012 de la referendum, când 7,4 milioane de români au votat pentru suspendarea sa. Din fericire, rămânerea lui Traian Băsescu în funcţie nu mai durează decât câteva zile. În paralel cu încetarea mandatelor sale, sperăm să se pună punct şi politicii demagogice pe care a brevetat-o”, a afirmat Gabriela Firea.

Citeşte şi Băsescu: Ponta nu poate modifica redevenţele, dar poate schimba două taxe adiacente

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că premierul Victor Ponta este discreditat ca politician, solicitându-i să formeze un Guvern din care el să lipsească, ‘pentru binele României şi pentru credibilitatea României’.

Citeşte şi Băsescu: Ponta are probleme la încasările bugetare. Sper ca acest fapt să nu ducă la ruperea acordului cu FMI

„Public îl rog pe Victor Ponta să-şi asume, în calitatea de preşedinte PSD, formarea unui nou Guvern din care domnia sa să lipsească pentru binele României şi pentru credibilitatea României. (…) Fac apel la Victor Ponta să înţeleagă că în acest moment a devenit un bolovan de piciorul României”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.