Reacţia SRI după atacurile sângeroase din Franţa. Vezi ce spune Marincea despre riscul unui atentat terorist

ATAC TERORIST FRANŢA. Din datele disponibile până în acest moment nu există nicio informație care să ateste vreo legătură între atentatele din Franța și riscurile la adresa siguranței naționale din România, a declarat, sâmbătă, la Digi 24, Ovidiu Marincea, consilier de comunicare la Serviciul Român de Informații.

14 nov. 2015, 09:59
Reacţia SRI după atacurile sângeroase din Franţa. Vezi ce spune Marincea despre riscul unui atentat terorist

ATAC TERORIST FRANŢA. Masacru terorist la Paris, aproape 130 de oameni de oameni au fost ucişi şi circa 250 au fost răniţi, dintre care 100 sunt în stare critică, după mai multe atentate! Atacurile s-au produs în mai multe zone…într-o sală de concerte, altul lângă Stade de France, iar celelalte în mai multe magazine şi restaurante. Cel puţin opt terorişti au comis atacurile, arată primele date, 7 dintre aceştia au murit după ce s-au aruncat în aer. În cursul atentatelor, teroriştii au strigat Allah e mare.

Ovidiu Marincea, consilier de comunicare la Serviciul Român de Informații, a precizat că sistemul național de alertă teroristă rămâne în continuare albastru precaut.

„În acest moment, nicio informație pe care o avem nu face o legătură între atentatele teroriste din Franța și nivelul de alertă terorist din România. Sistemul național de alertă teroristă se menține la nivelul albastru precaut. Acest lucru înseamnă că există un risc scăzut de producere a unui atentat terorist”, a precizat Marincea.

La remarca jurnalistului potrivită căreia în Franța se vorba de câteva săptămâni despre iminența unui atac terorist, Ovidiu Marincea a afirmat că în România nu poate fi vorba despre așa ceva.

După atacurile de la Paris, şi autorităţile din România au luat măsuri de securitate. MAE a activat celula de criză, iar la guvern s-au întâlnit premierul interimar cu miniştrii de externe, interne şi cu şefii de arme. La ambasada Franţei a fost închisă circulaţia, iar jandarmii au sporit paza.

Zeci de oameni vin să depună flori şi lumânări, iar steagul de doliu este pus pe porţile ambasadei. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj pentru francezi, pe care îi asigură de solidaritate.

„Am primit cu durere şi consternare ştirea privind atacurile teroriste sângeroase care au avut loc la Paris şi au îndoliat întreaga lume. Îmi exprim, în numele meu şi al poporului român, solidaritatea cu autorităţile de la Paris şi cu naţiunea franceză şi transmit condoleanţe familiilor îndoliate. Aceste atacuri barbare, care au secerat vieţile a zeci de oameni nevinovaţi, trebuie să fie un semnal pentru întreaga comunitate internaţională: să arătăm şi mai multă determinare în combaterea terorismului şi în apărarea valorilor umanităţii. Dumnezeu să-i odihnească pe cei dispăruţi şi să-i aibă în grijă pe cei răniţi!, se spune în mesajul lui Iohannis, postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.