Reacţia STB despre peroanele provizorii de pe linia tramvaiului 41: Nu pun în pericol viaţa sau integritatea vreunei persoane

Societatea de Transport Bucureşti precizează că peroanele provizorii de pe linia tramvaiului 41 sunt realizate în conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie a Capitalei şi nu pun sub nicio formă în pericol viaţa sau integritatea vreunei persoane. Precizările vin după ce în spaţiul public au apărut informaţii "prin care se prezintă în mod eronat activitatea de modernizare a peroanelor".

21 nov. 2019, 08:13

„Subliniem faptul că lucrările sunt executate în condiţii de siguranţă atât pentru călători cât şi pentru trafic, iar peroanele provizorii sunt realizate în conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie a Municipiului Bucureşti. Precizăm că peroanele au un caracter provizoriu şi nu pun sub nicio formă în pericol viaţa sau integritatea vreunei persoane, acestea fiind semnalizate corespunzător şi realizate în condiţii de siguranţă pentru călători. Modernizarea celor 22 de peroane are loc chiar în perioada în care sunt executate lucrări multiple de infrastructură pe linia 41, iar şoferii care circulă pe carosabilul adiacent rutei cunosc acest lucru, fiind frecvent atenţionaţi cu indicatoare şi semne pe traseu şi având viteza de circulaţie restricţionată la 30 km/oră pe porţiunile din apropierea staţiilor”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că PMB, prin Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje, derulează, în această perioadă, un proiect care vizează modernizarea a 22 de peroane de tramvai de pe linia 41 şi adaptarea acestora la tramvaiele cu lungimi de 36 de metri, pe care Municipalitatea le achiziţionează.

Lucrările se realizează etapizat, astfel încât până la sfârşitul anului vor fi finalizate opt peroane, precizează PMB. Restul de 14 peroane vor fi modernizate în cursul anului 2020.

Consilierul municipal PNL Ciprian Ciucu a distribuit pe Facebook postarea unui bucureştean care critica faptul că dalele din beton folosite pentru refugiul temporar ar fi instabile şi „înguste de cam 80 cm, fără nicio balustradă de protecţie”.

„Peron improvizat pe linia tramvaiului 41. Iresponsabilitate de la un capăt la altul. STB, sub Firea, se joacă cu vieţile oamenilor. Au ‘amenajat’ aceste ‘peroane’ pentru a le ‘moderniza’ pe cele vechi. Cele vechi sunt din beton armat. S-au pus cu picamerul pe ele. Nu e clar de ce este nevoie să le distrugă complet pe cele vechi şi nu puteau găsi nişte soluţii prin care să le modernizeze fără a le distruge complet. Sunt convins, după ce am văzut acelaşi lucru în staţia Crângaşi, că cele noi nu vor avea alte dimensiuni decât cele vechi. Între timp, administraţia Firea pune vieţile călătorilor în pericol”, a scris consilierul municipal PNL pe Facebook.