Reacţie din PDL după denunţul lui Gabriel Sandu: Partidele să aleagă profesionişti, nu oamenii cu bani

Deputatul PNL Raluca Turcan susţine că partidele ar trebui să regândească politica de cadre şio modul în care promovează anumiţi oameni în funcţii publice. Comentariul de pe Facebook al Ralucăi Turcan survine la o zi după ce a apărut în presă informaţia potrivit căreia fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, ar fi declarat la DNA că o parte din banii primiţi ca mită mergeau lunar la fostul premier Emil Boc.

23 ian. 2015, 09:18
Reacţie din PDL după denunţul lui Gabriel Sandu: Partidele să aleagă profesionişti, nu oamenii cu bani

„Partidele politice ar trebui să fie foarte atente la ce persoane promovează în funcțiile publice. Cum își gestionează politica de cadre. Trebuie să aleagă profesioniștii și nu oamenii care vin cu bani (nu știm de unde?!) atunci când desemnează anumite persoane pe funcții publice. Partidele nu ar trebui să trimită pe funcții oameni pentru a le răsplăti generozitatea sau fidelitatea, ci pentru a ajuta acea instituție să performeze. Conducerile partidelor trebuie să accepte, fără echivoc, un set de reguli și principii în acest sens”, susţine Raluca Turcan.

Ea susţine că promovarea unor persoane nepotrivite ca o formă de răsplată pentru diverse servicii aduse a făcut ca încrederea cetăţenilor în politicieni să scadă constant. „În mod normal, cetățenii trebuie să simtă că politica este o cale pentru îmbunătățirea vieţii de zi cu zi, o modalitate de a rezolva probleme în mod corect, legal, democratic. În ultimii ani, pentru unii, politica a devenit un circ, o sursa de îmbogățire, iar cetățenii nu mai au încredere în clasa politică și justiție. Or, fără cele două puteri este greu să construiești o societate democratică”, a mai spus liberala.

Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor, a decis să colaboreze cu anchetatorii în dosarul Microsoft-EADS, în speranţa că astfel va obţine schimbarea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu. Iar dezvăluirile sunt halucinante.

„Pe întreaga perioadă a mandatului meu de ministru, am finanţat PDL cu sume lunare însumând circa 300.000 de euro în total. Aceste sume le-am înmânat direct şefului meu, Emil Boc, primul ministru al României”, le-a spus Gabriel Sandu procurorilor, informează antena3.ro.

Gabriel Sandu a menţionat că prin finanţarea partidului a vizat obţinerea de sprijin politic şi menţinerea funcţiei de ministru. „Recunosc şi admit, de asemenea, că am acceptat să finanţez partidul şi acţiunile sale, pentru a-mi facilita sprijinul politic şi a-mi menţine funcţia de ministru dar şi poziţia în conducerea centrala PDL. Mai precis, în cazul meu, aveam de adus la partid circa 5 milioane de euro, am avansat aceşti bani din fondurile personale, legale, şi le-am recuperat parţial în modalitatea expusă de Claudiu Florică, Dorin Cocoş şi Gheorge Ştefan. Practic, eu trebuia sa particip la campania prezidenţială din 2009 cu patru milioane de euro”, a mai spus Gabriel Sandu.