Reacţie stranie a unui lider PNL după meciul România-Ungaria: Nu voi uita niciodată Dictatul de la Viena

Rareş Mănescu (PNL), primarul sectorului 6 şi soţul noului ministru al Transporturilor, a avut o reacţie excesivă după meciul de fotbal România-Ungaria. Într-o postare pe Facebook, uitând că e vorba doar de un joc de fotbal, Mănescu a amestecat fotbalul cu Unirea din 1918 şi Dictatul de la Viena. "Ungaria călcată în picioare! Nu voi uita niciodată Dictatul de la Viena", a scris Mănescu, fără a preciza care este legătura dintre cedarea Transilvaniei de nord-est şi un meci din preliminariile unui campionat mondial de fotbal.

07 sept. 2013, 08:52

Pentru Rareş Mănescu, meciul de la Bucureşti a fost mai mult decât un simplu joc, victoria naţionalei transformându-se în ocazia exhibării unui naţionalism rudimentar: „Ungaria învinsă! Ungaria călcată în picioare! Ungaria praf! Ungaria inexistentă! Una dintre cele mai frumoase zile din viaţa mea! Nu voi uita niciodată 1918! Nu voi uita niciodată Dictatul de la Viena! 30 august 1940!

România a câştigat cu scorul de 3-0 meciul cu Ungaria, din preliminariile CM 2014, prin golurile marcate de Ciprian Marica (min. 2), Mihai Pintilii (min. 31) şi Cristi Tănase (min. 87). Tricolorii au urcat pe locul doi în grupă şi vor juca marţi, tot pe Arena Naţională, împotriva Turciei.

Prefaţat de mari tensiuni şi incidente provocate de fanii maghiari sosiţi la Bucureşti, meciul România – Ungaria s-a desfăşurat în teren într-o manieră entuziasmantă pentru fanii tricolorilor, iar la capătul celor 90 de minute de luptă de pe gazonul Arenei Naţionale jucătorii noştri au obţinut victoria care îi apropie de barajul pentru Mondialele de anul viitor, din Brazilia.

Ungaria avea un punct în faţa noastră înaintea partidei de vineri seara, dar victoria cu 3-0 obţinută de tricolori a propulsat naţionala noastră la două puncte în faţa maghiarilor, astfel că elevii lui Victor Piţurcă sunt acum favoriţi la ocuparea locului doi în grupă, cel care asigură prezenţa la baraj.