Reacţii dure după derapajul misogin al lui George Buhnici. „Ar trebui să fie cu capul sub un morman uriaș de cenușă”

Mai multe persoane publice au reacționat dur după declarațiile scandaloase făcute de George Buhnici la adresa femeilor. Cunoscutul YouTuber a stârnit un val de critici în spațiul public după ce a susținut că cei care se duc la mare vor să vadă "piele fără vergeturi", îndemnându-le pe fetele care au probleme cu greutatea să meargă la sală!

18 iul. 2022, 16:25
Reacţii dure după derapajul misogin al lui George Buhnici. „Ar trebui să fie cu capul sub un morman uriaș de cenușă”
Reacţii dure după derapajul misogin al lui George Buhnici

Reacţii dure după derapajul misogin al lui George Buhnici. Ana Măiță, președinta Asociației „Mame pentru Mame”, l-a desfiinţat pe fostul reealizator de la Pro TV. „Partea bună: merg la „săliță”.
Partea și mai bună: nu m-aș uita la Buhnici nici cu fundul meu dus la „săliță”. Până aici am tratat secțiunea de can-can a declarațiilor publice, date într-o stare incertă de luciditate, de cel mai popular jurnalist de IT din Romania, cu o prezență publica atent curatoriată de ProTV timp de ani de zile cât Buhnici a fost acolo imaginea jurnalismului de tech&IT (nu mai este de vreo 2 ani, înțeleg). Mi-am permis sa o fac cu nițel umor căci pretențiile lui Buhnici să li se permită intrarea la festival numai femeilor cu buci tonifiate pentru placerea lui vizuală sunt doar sexiste și grobiene, ceea ce in Romania nu e mare scofală, din păcate”, a scris Ana Măiță pe Facebook.

„De-aici încolo însă o să zic despre partea cu adevărat gravă a chestiunii: faptul că în viziunea lui Buhnici, cel mai mare compliment pe care i-l poți face unei femei este să-i spui că arată ca o „minoră”. Compliment pe care, de-altfel, i-l adresează șugubăț, spre oroarea mea, propriei soții. Asta în țara unde sunt la ordinea zilei violul și abuzul sexual al fetițelor minore (scuzați pleonasmul dar zic sa clarificam ce înseamnă „minoră” in caz că are cineva dubii). Oare sub crusta curată și simpatică a lui Buhnici, atent construita de masinaria Pro, se ascundea mereu un libidinos grobian cu pofte pedofile? Daca da, atunci tot ce pot să zic e că sunt bune și festivalurile astea la ceva că mai vedem și noi cum sunt oamenii în realitate. Daca nu, atunci poate următoarea ieșire a lui Buhnici ar trebui să fie cu capul sub un morman uriaș de cenușă și cu gura plină de scuze publice față de românce și, la fel de important, față de propria nevastă pe care a jignit-o poate cel mai tare. Chiar, soția lui Buhnici a zis ceva după ce partenerul ei a scos pe gură aceasta tiradă misogină și libidinoasă? Sau a luat poziția „Moisescu” (știți voi, de liniște mormântală in fața inepțiilor emanate de partener)?”, a continuat președinta Asociației „Mame pentru Mame”.

George Buhnici, un nou derapaj care a revoltat internetul: „Mai daţi pe la sală, fetelor! Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră”

Cristina Bălan, artista care a câştigat „Vocea României” în 2015, a reacţionat, la rândul ei. „Aveam peste 90 kg si o depresie cat Titanicul, dupa nasterea traumatizanta a gemenilor mei. Aveam si celulita si vergeturi. Si nu prea mai ieseam din casa. Cum sa mai ies, sa ma vada si sa ma judece lumea, care habar n-avea prin ce trecusem si vedea doar o “balena”, o obeza, o “nesimtita care baga 5 șaorme deodata”?! Doar cand eram nevoita s-o fac, atunci scoteam nasul in lume. Si atunci, cu capul in jos. Pentru ca stiu, stiu atat de bine cum gandesc oamenii, care nu se gandesc la ce este dincolo de suprafata. Nu stiu ranile omului pe care-l judeca la prima vedere. Si eram atat de vulnerabila, incat ma afecta orice privire mai lunga sau plina de dispret.

Aveam aproape 100 kg, stiam ca arat rau, ca sunt ceea ce se numeste o grasa. Nici prin cap nu mi-ar fi trecut sa merg la plaja, sa-mi arat trupul. Nu pentru ca nu tanjeam si eu… ci pentru ca exista atatia oameni care se uita cu scarba, care se stramba si, eventual, fac comentarii, miștouri, incat am preferat sa ma izolez pana reusesc sa slabesc (ceea ce am si facut, dupa doi ani).
Dar de vergeturi nu am scapat (chiar si cu aji de mers la sala!), ele sunt semnele unei sarcini dificile, cu doi copii. Ele sunt ramasitele unei pieli intinse prea mult, in timpul unei depresii post-natale si post soc traumatic. Ele sunt vestigiile unor rani emotionale foarte adanci, pe care cu greu le-am gestionat. Sunt amintirile unor vremuri foarte, foarte, foarte grele…

Ar trebui sa-mi fie rusine? Ar trebui sa nu ma mai duc la plaja? Sa merg la clinici extrem de scumpe si sa dau banii pe interventii de tot felul? Ca sa multumesc… pe cine? Pe niste superficiali, care se uita dupa ț… si b..? Haideti, “domnilor”, doar nu credeti ca ne pasa de aceste lucruri, noua, celor cu vergeturi! Avem in suflete alte marcaje, mult mai grave si mai urate decat niste dungi pe piele. Foarte posibil ca acele declaratii buhnicio-marlanesti sa fie facute fix pentru a starni reactii, pentru a atrage atentia, insa subiectul este la fel de important, indiferent de motivatie: femeile trebuie sa satisfaca ochii masculilor, trupurile lor trebuie sa fie perfecte, altfel degeaba au creier sau talent sau calitati nenumarate. Daca au vergeturi sau celulita, Doamne feri, sa nu indrazneasca sa-si arate pielea. Sa-si puna burka sau sa stea la ele acasa si sa serveasca vreun boss. Fetelor, cu 70/80/100+ kg, daca aveti si vergeturi si celulita, va rog eu frumos: la plaja cu voi! Capul sus, zambetul pe chip si trupul in slip. Ps. Aaa, uitasem: sotul meu ma iubea si mai patimas, asa, grasa si cu vergeturi. Abia el se poate numi Barbat”, a scris Cristina Bălan pe Facebook.

George Buhnici, prima reacţie după scandalul privind criticile aduse femeilor. Jurnalistul se declară victimă: „Nu mă voi opri să spun ce gândesc”

Marian Godină,care a devenit de curând tatăl unei fetițe, a reacționat ţşi el după gravele derapaje ale lui George Buhnici. „Dacă a fi mafiot înseamnă să nu schimbi scutece, să nu împingi la căruț, să nu-i faci băiță bebelușului, să nu-i dai biberon, atunci nu-s mafiot. Apropos, nici nu-mi doresc să fiu mafiot. Lăsându-mă pe mine la o parte și comentariile în care eram atât de lăudat pentru „eforturile” mele, vreau să vă spun că greul e dus de Georgiana, iar asta cred că e valabil în orice familie. Mama este baza, oricât de mult mi-aș dori eu să împart sarcinile în mod egal, ba chiar să mă ocup eu mai mult. Mama duce cele nouă luni de sarcină, ea adoarme cu dureri lângă soțul neputincios, ea este cea care trece prin greul nașterii. Tot ea este cea care pune câteva kilograme în plus, eventual niște celulită pe coapse, spre disprețul vreunui bețivan aflat la mare „pentru a se uita după țâțe și buci”. Mamele merită toată aprecierea și respectul nostru, iar dacă vreodată le comentați mamelor voastre, să vă fie rușine, măgarilor care sunteți voi măgari! Valabil și pentru mine”, a fost mesajul lui Marian Godină.