Reacţii la bilanţul COVID de astăzi. Medicul Adrian Marinescu: E un semnal de alarmă; Ciuhodaru: Nu rezolvi cu bâta şi dosare penale

România e pusă la grea încercare în continuare. Cu toate că e duminică şi numărul cazurilor de coronavirus ar trebui să fie mult mai mic, Grupul de Comunicare Strategică a raportat astăzi 6.752 de infectări şi 86 de defecte. De asemenea, a fost înregistrat un nou record la ATI. Vorbim despre 1.056 de pacienţi la Terapie Intensivă raportaţi în ultimele 24 de ore.

08 nov. 2020, 11:51
Reacţii la bilanţul COVID de astăzi. Medicul Adrian Marinescu: E un semnal de alarmă; Ciuhodaru: Nu rezolvi cu bâta şi dosare penale

Medicul Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș, a declarat, la România TV, că numărul de infectări raportat astăzi este foarte mare pentru o zi de duminică. „E un semnal de alarmă în mod clar”.

„Dacă nu luăm în calcul ziua de duminică, în sensul că se raportează mai puţine cazuri, dar la ce se întâmplă în aceste zile şi duminica sunt cazuri multe. Faptul că şi azi avem multe cazuri e un semnal de alarmă în mod clar. Virusul se ia de peste tot, dar sigur că sunt unele activităţi unde se ia mai uşor. Cel mai mult ar trebui să ne fie teamă de persoanele pe care le cunoaştem”, a declarat Marinescu.

Ciuhodaru: Nu se rezolvă nicio pandemie cu bâta şi dosare penale

La rândul său, Tudor Ciuhodaru a explicat de ce este atât de periculoasă pentru sănătate organizarea alegerilor şi a venit cu soluţii pentru reducerea riscului de infectare.

„Evident că nu sunt suficiente măsurile. Nu s-a rezolvat nicio pandemie cu bâta şi dosare penale şi doar cu restricţii. Populaţia a respectat cât a putut de mult aceste reguli sanitare. Strategia actuală e greşită şi eşuată. Uitaţi-vă la câte cazuri avem la ATI. Şi gândiţi-vă că mai bine şi partea cu alegerile. Fac şi eu o sugestie. Dacă tot facem alegeri pentru că aşa vrem şi o să ne trezim cu nişte lucruri de neimaginat, poate luăm exemplul Slovaciei, care astăzi testează pentru a doua oară întreaga populaţie a ţării.

Poate trecem şi noi la strategia pe care o tot propun şi nu o aude nimeni. Să facem şi noi acea testare extinsă gratuită cu toţi cetăţenii români care se prezintă la alegeri. Mă întrebaţi de unde se ia COVID. Sunt calcule foarte clare, dacă am identificat 3 din 4 pacienţi cu coronavirus, nu am mai avea această creştere exponenţială. Dar nu ai cum dacă testezi puţin şi prost. Noi nu facem ce fac alte ţări europene”, a afirmat Tudor Ciuhodaru la România TV.

BILANŢ 8 NOIEMBRIE CORONAVIRUS. Peste 6752 de infectări şi 86 de decese. RECORD ABSOLUT: 1.056 de pacienţi la ATI

Grupul de Comunicare Strategică a raportat astăzi un număr de 6752 de infectări, la 21.500 de teste efectuate. De asemenea, 86 de decese au fost înregistrate. S-a înregistrat şi un nou record: 1056 de pacienți internați la ATI în ultimele 24 de ore.

Până astăzi, 8 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 303.751 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 204.679 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.752 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 7.879 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.295. Dintre acestea, 1.056 sunt internate la ATI.