Reacții la nivel mondial după ce Emma Răducanu a câștigat US Open 2021: Dacă muncești din greu și primești și o mână de ajutor poți reuși orice

Emma Răducanu a obținut o performanță remarcabilă la US Open 2021. Tenismena cu origini românești (18 ani, loc 150 WTA) a învins-o pe canadianca Leylah Fernandez (19 ani, loc 73 WTA), scor 6-4, 6-3 și a câștigat US Open 2021.

12 sept. 2021, 08:23
Reacții la nivel mondial după ce Emma Răducanu a câștigat US Open 2021: Dacă muncești din greu și primești și o mână de ajutor poți reuși orice

După succesul de la US Open, Emma Răducanu va primi un cec uriaş, de 2,5 milioane de dolari. De luni, ea va fi numărul 23 modial.

Emma Răducanu a fost felicitată și de primarul Londrei, Sadiq Khan. „Povestea Emmei Răducanu e povestea Londrei. Născută în Canada, din părinți chinezi și români, s-a mutat la Londra la vârsta de doi ani. Aici, la Londra, noi îmbrățișăm și sărbătorim diversitatea. Dacă muncești mult și primești o mână de ajutor poți reuși orice”, a transmis primarul Londrei.

Regina Elisabeta a Marii Britanii i-a trimis sportivei un mesaj oficial, o adevărată onoare pentru sportivă să fie felicitată în acest mod de suverana Regatului Unit.

„Te felicit pentru triumful de la US Open. E o realizare remarcabilă la o vârstă atât de tânără şi e dovada muncii tale extraordinare şi a dedicării. N-am nicio îndoială că performanţa ta ieşită din comun, alături de cea a adversarei, Leylah Fernandez, va inspira următoarea generaţie a jucătorilor de tenis. Îţi trimit cele mai calde urări, ţie şi mulţilor tăi fani. Elizabeth R.”, i-a spus Regina.

Fotbalistul englez Marcus Rashford i-a transmis Emmei Răducanu: „Mi s-a întâmplat să joc în echipa națională în U16 împotriva Galilor. Îmi amintesc până astăzi. Nicio explicație pentru asta și nu s-a mai întâmplat niciodată. Ar trebui să fii foarte mândră de tine. Țara este mândră de tine. Mă bucur să citesc că te simți mai bine. Înainte și în sus”, i-a spus sportivul. Emma a reacționat imediat și i-a spus „mulțumesc pentru cuvintele tale frumoase, înseamnă mult pentru mine, voi continua să construiesc și să devin mai puternică”

De asemenea, Liam Gallagher, artistul britanic, i-a spus Emmei că este un „talent celest”, iar sportiva i-a mulțumit pentru sprijin.

Emma Răducanu devine prima jucătoare din istorie care câștigă un turneu de Grand Slam, după ce a venit din calificări! Jucătoarea cu origini românești NU a pierdut niciun set la Flushing Meadows. Încă o partidă magică făcută de Emma Răducanu la New York. Fără set cedat, venită din calificări, britanica s-a impus cu 6-4, 6-3 într-o partidă în care doar primul set a fost echilibrat.

Răducanu este a doua jucătoare din istorie care ajunge într-o finală de Grand Slam, după ce a jucat mai puţin de 3 astfel de turnee. La Wimbledon 2021 ea debuta şi o făcea cu stil, ajungând până în optimi.

Graţie succesului de la US Open, Emma Răducanu va primi un cec uriaş, de 2,5 milioane de dolari. De luni, ea va fi numărul 23 modial şi va beneficia de statutul de cap de serie la turnee. În acelaşi timp, Răducanu va fi prima rachetă a Marii Britanii, oprind supremaţia de 6 ani a Johannei Konta. În ceea ce o priveşte pe Leylah Fernandez, sportiva care a depăşit în drumul spre finală 4 capi de serie (inclusiv numerele 2,3 şi 5 WTA), aceasta va urca pe poziţia 27 WTA.

Înainte de partida cu Sakkari, câștigată de britanică în două seturi, 6-1, 6-4, Mats Wilander, expertul Eurosport, anticipa că turneul de la US Open nu va fi o picătură într-un ocean pentru Emma Răducanu, deși e mereu riscant să dai pronosticuri pe termen lung atunci când vine vorba de sportivi atât de tineri. „În doi ani, va fi în primele 5 din lume”, spunea marele campion suedez. Acum, după ce a văzut-o pe Răducanu în semifinale, Mats a supralicitat: Emma nu doar că va fi în primele din lume în clasament, dar va domina circuitul, urmând a câștiga multe turnee de Grand Slam.

„E un spectacol remarcabil ce face Emma Răducanu pe teren. Am spus după Wimbledon că va confirma, dar nu te gândești niciodată că cineva atât de tânăr poate să gestioneze presiunea atât de bine precum o face ea. E deja un star, va câștiga multe turnee de Grand Slam, sunt convins de asta. Merită pe deplin să fie în finală și cred că va fi greu de învins sâmbătă”, a explicat Wilander la Eurosport.