Reacţiile adverse ale vaccinului anti-covid. Alexandru Rafila: Nu s-au inregistrat reacţii care să pună viaţa în pericol

Foarte mulţi români se tem de posibilele reacţii adverse ale vaccinului anti-covid. Alexandru Rafila a vorbit, miercuri seară, la România Tv despre acest subiect.

13 ian. 2021, 19:39
Reacţiile adverse ale vaccinului anti-covid. Alexandru Rafila: Nu s-au inregistrat reacţii care să pună viaţa în pericol
Reacţiile adverse ale vaccinului anti-covid. Alexandru Rafila: Nu s-au inregistrat reacţii adverse care să pună viaţa în pericol

Reacţiile adverse ale vaccinului anti-covid. Alexandru Rafila îi linişteşte pe românii care se tem de posibilele reacţii adverse şi spune că până acum nu au existat reacţii care să pună sănătatea oamenilor în pericol.

Reacţiile adverse ale vaccinului anti-covid. Alexandru Rafila îi liniştete pe români

„La nivel global s-au facut multe doze de vacin. Nu s-au inregistrat reactii adverse care să pună viaţa în pericol. Sunt câteva sute de reacţii adverse la peste 140.000 de doze administrate, însă toate reactiile sunt locale sau se refera la febra pasagera şi o stare de mialgii. În rest, reactii adverse care sa fie legate de un pericol asupra starii de sanatate nu s-au inregistrat.

Sper ca lucrurile să rămână în continuare aşa.

Situaţia cu reacţiile adverse din România este de natură să convingă lumea să se vaccineze. Personal, cunosc multe persoane care s-au vaccinat. Acest vaccin a fost usor de tolerat”, a spus Alexandru Rafila la România Tv.

Citeşte şi Prospectul vaccinului anti-Covid dezvoltat de Moderna. Ce reacţii adverse poate avea şi pentru cine nu e recomandat

Reamintim că 13.821 de persoane au fost imunizate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech în ultimele 24 de ore, potrivit datelor puse miercuri la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor.

Numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech, din 27 decembrie 2020 până în prezent, a ajuns la 154.268.

De asemenea, autorităţile au anunţat că număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare în ultimele 24 de ore este de 60, dintre care 21 au fost reacții de tip local şi 39 reacții generale.