Reacţiile ruşilor şi ucrainenilor după atacul lui Putin asupra Ucrainei: „Sunt din Dnepr. Nu fug. Rugaţi-vă pentru noi!” şi „Am trei câini, două pisici şi o bunică paralizată. Plâng. Sunt terifiată”

Rusia a lansat în noaptea de 24 februarie un atac armat pe mai multe planuri asupra Ucrainei, stârnind, printre altele, un val de reacţii la nivel mondial.

24 feb. 2022, 16:46
Reacţiile ruşilor şi ucrainenilor după atacul lui Putin asupra Ucrainei: „Sunt din Dnepr. Nu fug. Rugaţi-vă pentru noi!” şi „Am trei câini, două pisici şi o bunică paralizată. Plâng. Sunt terifiată”

O mulţime de relatări ale locuitorilor Ucrainei au apărut pe reţelele de socializare, aceştia fiind foarte speriaţi, dar mulţi sunt şi hotărâţi să nu plece din casele şi oraşele lor şi să ţină piept invaziei ruseşti.

„Sunt atât de speriată! În Ucraina, un sat de lângă oraşul meu a fost bombardat. Suntem panicați. Nu ştim ce să facem. Am trei câini, două pisici şi o bunică paralizată. Plâng, aici e casa mea şi n-o pot părăsi, n-am unde să mă duc. Sunt terifiată, de ce nu putem să trăim în pace? Plâng. Nici măcar nu mai pot gândi normal. Sunt o mulţime de sunete pe care nu le-am mai auzit niciodată în viaţa mea. M-am trezit cu aceste sunete, iar uşile din casă chiar s-au deschis din cauza exploziei. Am hotărât să mergem afară, încercăm să ne păstrăm calmul“, scrie Nia pe Twitter.

„Subsolul nostru din Kiev se umple cu familii cu copii mici. Copiii ţin în mâini cărţi de colorat. Sfâşietor“, a scris pe Twitter jurnalistul Luke Harding de la The Guardian, potrivit Libertatea.

Citeşte şi: Moldovenii au început să-şi facă provizii după ce Maia Sandu şi-a anunţat intenţia de a declara stare de urgenţă. Magazinele alimentare, luate cu asalt de la primele ore. VIDEO

„Mulţimi de ucraineni şi de străini, cu valize la gara din Kiev, încearcă să plece din Capitală în această dimineaţă. Mulţi spun că se tem de faptul că ruşii ar putea intra în oraş“, scrie şi jurnalistul Sudarsan Raghavan, corespondent al Washington Post.

„M-am trezit în zgomot de sirene. Îmi împachetez lucrurile şi plec acum din Kiev cu maşina. Sper că toată lumea este bine“, scrie Nikita, postând o fotografie cu doua baloane în formă de 2 şi de 5, sugerând că tocmai a împlinit 25 de ani.

„Aeroportul Ivano-Frankivsk a fost atacat de o rachetă de croazieră rusească. Rugaţi-vă pentru noi! Ucraina va supraviețui. Sunt din oraşul Dnipropetrovsk. Nu fug!“, scrie utilizatorul Alex în comentariul unei filmări ce surprinde chiar momentul în care racheta explodează în localitatea din vestul țării.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a discutat cu Volodimir Zelenski: „Am promis sprijin în faţa agresiunii militare iresponsabile din partea Rusiei”