Real Madrid a câştigat pentru a doua oară CM a Cluburilor. Ronaldo a marcat trei goluri în finala cu Kashima Antlers

Formaţia Real Madrid a câştigat, duminică, pentru a doua oară Cupa Mondială a Cluburilor, impunându-se cu scorul de 4-2, după prelungiri, în finala cu echipa japoneză Kashima Antlers. Cristiano Ronaldo a înscris trei goluri în partida de la Yokohama.  

18 dec. 2016, 13:01
Real Madrid a câştigat pentru a doua oară CM a Cluburilor. Ronaldo a marcat trei goluri în finala cu Kashima Antlers

Real Madrid s-a impus în finala Campionatului Mondial al Cluburilor, după victoria în fața japonezilor de la Kashima Antlers, scor 4-2. Real Madrid a deschis scorul în minutul 9, prin Benzema, care a îndeplinit o simplă formalitate după o respingere greșită a portarului japonez.

Spaniolii și-au mai creat și alte ocazii de poartă în prima repriză, însă golul a venit în poarta lui Navas. Shibasaki a primit o centrare perfectă din flancul stâng, a trecut de Varane și a înscris cu un șut plasat. În minutul 52, japonezii au preluat conducerea, grație aceluiași Shibasaki, care a înscris cu un șut superb de la 20 metri.

Avantajul japonezilor nu a durat decât nouă minute, Ronaldo restabilind egalitatea din penalty. În cele din urmă, meciul a intrat în prelungiri, în ciuda ocaziilor uriașe ratate de japonezi pe final.

Madrilenii au beneficiat și de o greșeală a arbitrului zambian, care l-a iertat pe Ramos de eliminare pe final. Lucrurile au reintrat în normal în prelungiri, Ronaldo reușind „dubla” în minutul 98. Totuși, japonezii au continuat să joace curajos, fiind aproape de egalare la bara lui Shoji din minutul 101.

Realul s-a desprins decisiv în minutul 104, când același Ronaldo a interceptat mingea primită de la Kroos și a finalizat superb din interiorul careului, reușind cel de-al 40-lea hattrick pentru Real Madrid, record total pentru o echipă spaniolă.

Madrilenii și-au trecut în palmares cel de-al doilea Campionat Mondial al Cluburilor din istorie, după ce au mai câștigat și în 2014, după o finală câștigată în fața lui San Lorenzo. Ei s-au mai impus de alte trei ori în Cupa Intercontinentală, în 1960, 1998 și 2002.