Real Madrid, descalificată din Cupa Spaniei. Rafa Benitez a mai păţit ruşinea o dată, din cauza lui Denis Şerban

Real Madrid a câştigat cu scorul de 3-1, în deplasare, la Cadiz, prima manşă a şaisprezecimilor Cupei Regelui Spaniei, însă vor fi descalificaţi din competiţie, ca urmare a faptului că au folosit un jucător aflat în stare de suspendare.

03 dec. 2015, 06:59
Real Madrid, descalificată din Cupa Spaniei. Rafa Benitez a mai păţit ruşinea o dată, din cauza lui Denis Şerban

Rusul Denis Cheryshev este jucătorul care nu avea drept de joc, dar el a fost titularizat de Rafa Benitez, şi chiar a deschis scorul în deplasarea Realului la Cadiz, în minutul 3. Fotbalistul a primit sezonul trecut, când a fost împrumutat la Villarreal, trei cartonaşe galbene în Cupa Regelui, iar în acest meci ar fi trebuit să îşi ispăşească suspendarea. În acest caz, regulamentele federaţiei spaniole prevăd clar ca echipa aflată în culpă să fie eliminată din Cupă şi nu să piardă meciul cu 0-3, aşa cum se întâmplă în campionat.

Madrilenii şi-au dat seama de gafa făcută şi l-au schimbat pe Denis Cheryshev la pauză, cu Kovacici, dar gafa fusese deja semnalată şi era intens dezbătută pe reţelele de socializare. De altfel, camerele de filmat ale televiziunii spaniole care a transmis meciul au stat în repriza secundă mai mult pe chipurile oficialilor Realului, care au greşit grav în acest caz.

Rafa Benitez, antrenorul Realului, s-a mai confruntat o dată cu o astfel de situaţie, pe când o pregătea pe Valencia. În 2001, când o antrena pe Valencia, echipa sa a fost descalificată după disputa cu Novalda, din cauză că l-a trimis în teren pe Denis Şerban. Românul a fost întrodus în joc în minutul 90+1 şi s-a constatat că era al patrulea extracomunitar, fapt care era în contradicţie cu regulamentele federaţiei spaniole.