Real Madrid oferă 280 de milioane de euro pentru Kylian Mbappe de la PSG

Real Madrid se pregăteşte să facă o ofertă de 280 milioane euro lui Paris Saint Germain, pentru internaţional francez Kylian Mbappe, anunţă France Football.

08 mai 2019, 12:22
Real Madrid oferă 280 de milioane de euro pentru Kylian Mbappe de la PSG

„Operaţiunea Mbappe” este titlul cu care publicaţia franceză asigură că madrilenii au făcut din tânărul campion mondial „ţinta numărul unu” pentru perioada de mercato din această vară.

Kylian Mbappe (20 ani), considerat „urmaşul” lui Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi, cele două mari vedete ale fotbalului mondial, a fost achiziţionat de PSG în urmă cu doi ani, de la AS Monaco, în schimbul sumei de 180 milioane euro. În cazul în care oferta va fi acceptată, Mbappe ar deveni cel mai scump fotbalist al planetei, depăşind recordul stabilit în 2017 de brazilianul Neymar, colegul său de la PSG, căruia parizienii i-au achitat clauza de reziliere a contractului cu FC Barcelona, în valoare de 222 milioane euro.

France Football asigură că antrenorul Zinedine Zidane are la dispoziţie suficiente fonduri pentru a realiza transferul lui Mbappe, preşedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, garantându-i minimum 500 milioane euro pentru reconstrucţia echipei din capitala Spaniei, câştigătoarea ultimelor trei ediţii ale Ligii Campionilor, dar care traversează unul dintre cele mai dificile sezoane din istoria sa. O parte din această sumă, aproximativ 100 milioane euro, ar urma să fie obţinută din vânzarea galezului Gareth Bale „unui club din Premier League”, adaugă sursa citată.