Real sau paranormal: Un bebeluş de 6 zile ia foc spontan VIDEO

Medicii din India se confruntă cu un caz special, cel al unui bebeluş de numai 6 zile, ale cărui picioare "au luat foc" spontan.

19 ian. 2015, 21:56

Bebeluşul a fost dus de urgenţă la spitalul Kilpauk Medical din Chennai, unde medicii îl supun testelor pentru a afla dacă este vorba despre aşa-numita „combustie spontană”, de care se pare că suferă micuţul. Acesta este monitorizat 24 de ore din 24. Picioarele copilului au izbucnit în flăcări după 6 zile de la naştere, scrie Daily Mail.

Mama bebeluşului, K. Rajeswari, în vârstă de 22 de ani, a povestit că un alt copil de-al ei, mai mare, Rahul, a păţit la fel, în august 2013, când avea numai 3 luni şi s-a aprins spontan de patru ori. Atunci, medicii nu i-au pus însă băiatului diagnosticul de „combustie spontană”, deoarece testele pe care i le-au făcut nu indicau aşa ceva. Specialiştii au bănuit că, mai degrabă, băiatul fusese victima unei eventuale arsuri cauzate de neglijenţa părinţilor sau a rudelor acestuia sau chiar de un abuz fizic asupra copilului.

În cazul actual, al bebeluşului, medicii aşteaptă rezultatul testelor medicale, care vor fi gata peste două zile.

„Combustia spontană” a fost cauza a numeroase decese cunoscute în istoria medicală a acestui sindrom, cazurile respective neprezentând urme ale vreunei surse externe de foc. Din cele aproximativ 200 de cazuri cunoscute, victimele au fost persoane bătrâne, bolnave sau aflate sub influenţa alcoolului, ceea ce explică şi faptul că acestea nu au putut să îşi stingă flăcările ce le-au cuprins corpul.

Originea acestui fenomen nu este încă certă, iar unii cred chiar că ar fi vorba, mai degrabă, de un fenomen paranormal.