Real Transilvania, echipa românilor din Irlanda. Foşti fotbalişti din Liga 1, pe foaia de joc

Echipa Real Transilvania a fost înfiinţată în anul 2012 şi înscrisă ulterior în Athletic Union League (AUL), liga echipelor de juniori şi amatori din Dublin, Irlanda.

21 mart. 2016, 07:18
Real Transilvania, echipa românilor din Irlanda. Foşti fotbalişti din Liga 1, pe foaia de joc

Iniţiativa înfiinţării Real Transilvania FC, povesteşte Giorgiana Maria Goci, PR al echipei, a venit după ce, iniţial, întâlnirile şi partidele de fotbal au fost doar o modalitate de petrecere a timpului liber.

A început ca şi o simplă dorinţă a membrilor comunităţii de români din Irlanda să îşi petreacă timpul liber împreună. Apoi câţiva dintre ei s-au ambiţionat şi au perseverat, fiind şi apreciaţi de cei care îi vedeau cum joacă, şi au înschis echipa în AUL, iniţial în Premier C şi apoi, după promovare, în Premier B. Cele două echipe, echipa mare şi cea +35, se autofinanţează din contribuţii proprii, din sponsorizarea unor firme româneşti şi din activităţi de weekend prin care se mai adună fonduri„, a explicat pentru Vocea Transilvaniei Giorgiana Maria Goci.

Printre fotbaliştii lui Real Transilvania se numără Vasile Ghindaru, care a jucat pentru echipe ca FC Braşov, Petrolul Ploieşti, Concordia Chiajna, CSMS Iaşi şi U Cluj, Claudiu Bunea, care a jucat pentru Gaz Metan Mediaş şi Voinţa Sibiu sau Silviu Voivod, unul dintre cei mai apreciaţi portari din Bistriţa.

Am la activ 182 de meciuri jucate în Liga 1 şi, totuşi, în mijlocul băieţilor de la Real Transilvania mă simt extraordinar de bine. Ca şi într-un puzzle în care toate piesele se potrivesc perfect. Aşa mă simt eu şi cred că vorbesc în numele majorităţii colegilor mei. Simt că facem ceva important pentru românii din afara graniţelor, cei 5 milioane de români plecaţi, adică tot cât populaţia totală a Irlandei„, a declarat Vasile Ghindaru.