Realitate sau iluzie optică? Picioarele foarte subţiri ale unui manechin au inflamat internetul FOTO

O stilistă a postat pe contul său de Instagram fotografia unei perechi de pantofi purtate de un model cu picioare anormal de subțiri. Totul s-a dovedit însă a fi o iluzie optică.

22 mai 2019, 18:58

Designerul newyorkez Mansur Gavriel a postat pe Instagram fotografia uneia dintre cele mai noi creaţii ale sale, o pereche de pantofi de vară. Aproape instantaneu, în loc să fie admirativi, mai mulţi abonaţi s-au arătat scandalizaţi, astfel că nu a durat mult până ca poza să devină virală.

În timp ce unii au spus că a fost ales un model cu picioare extrem de subțiri pentru a scoate în evidenţă pantofii, alţii au criticat designerul pentru că a publicat o imagine retușată, deformând corpul manechinului.

În realitate s-a dovedit totuși că a fost vorba de o iluzie optică. Fotografia prezintă o parte a piciorului manechinului, cealaltă fiind ascunsă de oparte a materialului rochiei, a cărui culoare este aceeaşi cu a podelei. Iar cum manechinul stă pe vine, este normal ca imaginea creată a piciorului să fie mai subțire decât este de fapt în realitate.