Realitatea din spatele ofertelor de muncă din restaurante. Ce salariu i s-a oferit unei tinere pentru a spăla toaletele: „Pentru 14 ore pe zi?”

Condiții de muncă la un restaurant din Italia. O tânără a dezvăluit realitatea din spatele unor oferte de joburi la restaurante.

12 mart. 2024, 12:59
Realitatea din spatele ofertelor de muncă din restaurante. Ce salariu i s-a oferit unei tinere pentru a spăla toaletele: „Pentru 14 ore pe zi?”
Realitatea din spatele ofertelor de muncă din restaurante

După un interviu pentru un post la un restaurant din Italia, o tânără în vârstă de 24 de ani a rămas uimită de condițiile de muncă și de salariul oferit.

Când a aflat ce salariu va primi pentru curățarea toaletelor și petrecerea peste 12 ore pe zi la locul de muncă, tânăra a rămas șocată: „50 de euro pentru 14 ore de muncă pe zi doar pentru curățarea toaletelor?”.

Citește și: Ce salariu are un șofer de STB. Cu câți bani pleacă acasă la final de lună

Potrivit acesteia, programul de lucru ar fi început la ora 7.30 dimineața și s-ar fi încheiat după miezul noții, cu doar două scurte pauze pe parcursul zilei. E important de menționat că aceste condiții erau oferite fără un contract de muncă încheiat, potrivit informațiilor publicate în La Stampa.

Cât câștigă un ospătar în România

În domeniul HoReCa, angajatorii caută tot mai mulți ospătari, în timp ce tinerii din România își pierd interesul pentru această meserie și mulți dintre ei aleg să plece în străinătate în căutarea altor oportunități de muncă.

Pentru a face față deficitului de forță de muncă, angajatorii sunt nevoiți să aducă lucrători din alte țări și să se implice activ în programe de formare și dezvoltare a personalului.

Citește și: Veşti bune pentru bugetari. Majorarea salariilor cu 70% pentru unii angajați, 20% pentru alţii. Creşte şi salariul minim la 3.700 de lei în 2024

Anunțurile de angajare postate pe diferite platforme online de recrutare indică faptul că salariile pentru ospătari încep de la 2.300 de lei pe lună și pot ajunge până la 4.000 de lei. Ceea ce îi motivează pe mulți candidați să opteze pentru această meserie nu este salariul, ci bacșișul generos, care poate aduce un venit suplimentar.