Realizatorii filmului românesc independent „Usturoi” caută fonduri pentru finalizarea proiectului

Realizatorii filmului independent românesc "Usturoi" caută fonduri pentru finalizarea filmărilor. Foarte mulţi bloggeri s-au mobilizat deja în spaţiul virtual pentru a sări în ajutorul lui Radu Băzăvan, co-fondatorul filmului. Unii dintre ei îşi donează spaţiul publicitar de pe blog.

05 feb. 2013, 09:40
Realizatorii filmului românesc independent „Usturoi” caută fonduri pentru finalizarea proiectului

„Usturoi” este un film independent care prezintă povestea a doi copii prieteni, unul rom, celălalt român, care fug de acasă la oraş ca să se facă actori. Filmul a fost turnat în lunile mai şi iunie în Sălaj şi în Cluj-Napoca, este o comedie românească autentică, proaspătă şi originală fără scene lungi la masă, fără cadre moarte, fără comunism şi (din păcate pentru unii) fără nuditate”, aşa descrie Radu Băzăvan ( cunoscut drept Groparu) lungmetrajul.

Ideea filmului datează din anul 2005, însă filmările au început abia în 2011. Iniţial, Băzăvan a găsit un sponsor pentru „Usturoi, sponsor care ulterior şi-a retras oferta. Aşadar, realizatorii filmului nu au avut încotro decât să apeleze la public şi la iubitorii de cinematografie pentru a atrage donaţii.

Întreaga echipă de filmare, începând de la personalul tehnic, producător şi scenarist (Radu Băzăvan), până la actori (printre care blogeri, muzicanţi, dansatori) a depus muncă voluntară, ei nefiind remuneraţi în niciun fel.

Personajele principale care dau culoare filmului sunt doi băieţei talentaţi care „pornesc în aventura vieţii lor pentru a deveni actori”.

„Darius este un băieţel de etnie rromă dezgheţat, fotogenic, inteligent, cultivat, bine crescut. Iar Sebi a câştigat până acum vreo trei premii de teatru, are 12 ani, stă într-un sat din Sălaj, pierdut de lume, exact cum căutam eu pentru filmul nostru.”, a spus Radu Băzăvan pentru revistabulevard.ro

Bloggerul Cristian Manafu susţine lungmetrajul „Usturoi”. El îşi donează spaţiul publicitar de pe blog celor interesaţi să susţină filmul independent.

„Voi contribui cu o suma si doresc sa ma implic un pic mai mult. Imi ofer spatiul de publicitate de pe blog celor interesati sa se promoveze si sa sustina filmul “Usturoi”. Ofer un banner (125×125 px) si un post despre afacerea sau campania ta in schimbul unei donatii de 150 de euro in contul filmului, timp de 45 de zile. Ofer un alt banner (300x250px) si un post, pentru aceeasi perioada, contra sumei de 500 de euro.”, anunţă Manafu pe blogul personal.