Rebelii şiiţi din Yemen au tras cu o rachetă Scud asupra unei baze militare din Arabia Saudită

Rebelii șiiți houthi din Yemen au afirmat că au tras, marți dimineața, o rachetă Scud asupra bazei militare saudite Al-Salil din regiunea Riad, informează agenția de presă Saba, citată de AFP, citată de Agerpres. 

30 iun. 2015, 05:30
Rebelii şiiţi din Yemen au tras cu o rachetă Scud asupra unei baze militare din Arabia Saudită

‘Racheta a atins ținta cu precizie’, a anunțat agenția aflată sub controlul Houthi, citând un purtător de cuvânt militar. Tirul nu a fost deocamdată confirmat de Arabia Saudită, care conduce o coaliție angajată din 26 martie într-o campanie de raiduri aeriene împotriva rebelilor houthi în Yemen.

‘Tirul este răspunsul la agresiunea Arabiei Saudite, care și-a multiplicat raidurile criminale împotriva țării noastre’, a afirmat purtătorul de cuvânt yemenit. ‘Acesta este un alt mesaj adresat forțelor de opresiune’, a continuat el, promițând ‘noi surprize în zilele ce vor urma’, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al rebelilor houthi a invocat un tir precedent cu rachete Scud împotriva unei baze militare din sudul Arabiei Saudite, tir care a făcut, potrivit sursei, ‘numeroși morți printre comandanții saudiți, americani și israelieni care se găseau acolo’.

Citeşte şi Cinci ATENTATE comise în Yemen de Statul Islamic, într-o singură zi: Cel puţin 31 de morţi şi zeci de răniţi

Arabia Saudită a anunțat, la 6 iunie, că a interceptat o rachetă Scud trasă de houthi asupra Khamis Mushait, oraș din sud-estul regatului.

Rebelii houthi, care au preluat controlul asupra Sanaa în septembrie, înainte de a-și extinde prezența în alte regiuni ale Yemenului, sunt aliați cu o parte a armatei rămase fidelă fostului președinte Ali Abdallah Saleh.

Sosirea houthi la Aden, în sud, l-a determinat pe președintele Abd Rabbo Mansour Hadi, recunoscut de comunitatea internațională, să se exileze în Arabia Saudită.