Rechizitele şcolarilor, prea scumpe pentru părinţi. Cât costă ghiozdanul elevului VIDEO

Apropierea noului an şcolar le dă fiori multor părinţi. Ghiozdanul şi rechizitele necesare costă mai mult de jumătate din salariul minim pe economie. Iar dacă mai punem şi îmbrăcămintea şi încălţămintea, suma devine foarte mare.

12 sept. 2014, 10:40
Rechizitele şcolarilor, prea scumpe pentru părinţi. Cât costă ghiozdanul elevului VIDEO

Mulţi părinţi au început cumpărăturile pentru noul an şcolar încă din vară, însă mult mai mare este numărul celor care cumpără doar strictul necesar.

Luăm cam ce ştim că trebuie. De la şcoală ni se dă o listă, aşa am făcut şi anul trecut. Anul trecut m-a dus undeva cred că la 440 lei, cu tot cu uniformă„, a povestit o mămică, pentru România TV.

Citeşte şi Peste 680.000 de elevi vor primi gratuit RECHIZITE ŞCOLARE

Ne orientăm la ceva mediu. Nici de cea mai proastă calitate, dar nici cele mai scumpe. Automat, cel puţin 2 bluziţe de schimb şi aşa mai departe, pe lângă articolele de sport şi multe altele. E o cheltuială destul de mare pe tot parcursul anului„, se plânge o altă mămică.

Citeşte şi Structura anului şcolar 2014-2015. Vezi câte ZILE DE VACANŢĂ au elevii anul viitor şi când se susţin tezele

Părinţii cheltuiesc în medie 500 de lei pentru echiparea completă a ghiozdanului. Numai manualele costă în jur de 200-300 de lei. Pentru caiete, părinţii alocă în jur de 120-150 de lei, iar pentru pixuri în jur de 50 de lei. Cât despre preţurile ghiozdanelor, acestea pornesc de la 80 de lei.

La toate acestea se adăugă şi un set nou de haine, astfel că suma se poate dubla. O uniformă completă costă între 500 şi 600 de lei.