RECHIZITORIU. Ce a declarat Mircea Geoană la DNA în dosarul lui Vanghelie

Senatorul Mircea Geoană a recunoscut, într-o declarație dată în calitate de martor la DNA, că a primit de la primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, un ceas marca Glashutte, iar soția sa, Mihaela Geoană, două ceasuri marca Vacheron Constantin, însă susține că nu cunoaște valoarea acestor ceasuri.

07 iul. 2015, 14:40
RECHIZITORIU. Ce a declarat Mircea Geoană la DNA în dosarul lui Vanghelie

Declarația lui Mircea Geoană apare în rechizitoriul prin care Marian Vanghelie a fost trimis marți în judecată pentru săvârșirea a nouă infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani.

În fața procurorilor, Geoană a menționat că l-a cunoscut pe Marian Vanghelie în anul 2002, pe linie de partid, prin intermediul președintelui de atunci al Organizației PSD București, Dan Ioan Popescu.

„Cu Vanghelie Marian-Daniel nu sunt prieten, ci sunt coleg de partid. În anul 2008, din câte îmi aduc aminte, cu ocazia împlinirii vârstei de 50 de ani, am primit cadou de la Vanghelie Marian-Daniel un ceas marca Glashutte, de culoare negru cu auriu, model Panomatic Crono, nr. 000223, No. reference 19501110104, Date of sale 05.08.2008. Fac precizarea că nu cunosc valoarea acestui ceas. De asemenea, undeva în anii 2008-2009, la diferite aniversări, Vanghelie Marian-Daniel i-a făcut cadou soției mele, Geoană Mihaela, două ceasuri marca Vacheron Constantin, unul alb cu auriu și curea bleumarin, model 25021/000R, Case nr. 795982, Movement nr. 9699232, Metal Or rose, Dial 9115, Bracelet Cuir, împreună cu o cutie neagră, iar celălalt, argintiu cu alb și curea roz, cu seria 821914 83505. De asemenea, nu cunosc valoarea acestor ceasuri. În afară de aceste trei ceasuri menționate, nu am primit alte cadouri de la Vanghelie Marian-Daniel (…) Predau, cu această ocazie, organului de urmărire penală cele trei ceasuri menționate mai sus”, se arată în declarația dată de Mircea Geoană, scrie Agerpres.

CITEŞTE ŞI Mircea Geoană a predat la DNA ceasurile de la Vanghelie: „Gusturile mele în materie sunt total diferite”

El a precizat că nu cunoaște cine și nici dacă s-a renovat sediul PSD de lângă Magazinul Cocor și că și-a desfășurat campania electorală pentru alegerile prezidențiale din anul 2009 la sediul național al PSD din Bulevardul Kiseleff 10.

Precizarea lui Geoană vine după ce omul de afaceri Marin Dumitru, cel care l-a mituit pe Vanghelie în schimbul obținerii unor contracte din bani publici, a declarat că a plătit prin firmele sale lucrările făcute de alte firme la sediul PSD — Cotroceni, sediul de campanie al lui Mircea Geoană de lângă magazinul Cocor și sediul PSD Sector 5 din strada Alexandriei — zona Teiuș.