Reclamele la TV pentru pariuri, INTERZISE până la ora 23:00. De când se aplică regula CNA

Reclamele la pariuri sportive vor putea fi difuzate doar după ora 23:00, a decis CNA.

08 dec. 2017, 11:43
Reclamele la TV pentru pariuri, INTERZISE până la ora 23:00. De când se aplică regula CNA

Fotbalul românesc primeşte o lovitură dură din partea CNA. Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis că reclamele la pariuri sportive online vor putea fi difuzate doar după ora 23.00 de posturile TV. Măsura va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018, anunţă Pagina de Media.

Decizia CNA ar putea reprezenta o lovitură dură din punct de vedere financiar pentru fotbalul românesc în condiţiile în care Liga 1 este sponsorizată de Betano, naționala României de Fortuna, iar Cupa României și Liga 2 de Casa Pariurilor. CNA a luat această decizie deoarece „prin difuzarea acestora la ore accesibile copiilor, au fost încălcate reglementările legale cu privire la protecția minorilor”.

Astfel, televiziunile nu mai pot difuza reclame la case de pariuri pe durata meciurilor din primele două ligi, aşa cum se întâmplă acum.

Agenţiile de pariuri îşi pot face în continuare reclamă pe stadion, vizibilă la TV, dar și pe tricourile de joc, iar cluburile nu vor pierde bani din publicitatea vândută pentru panourile de la marginea terenului.