Recomandările privind purtatul măştii au fost un fiasco. Guvernul a anunţat măsuri drastice, amenzile ajung la 100 de lire sterline

Comercianţii din Marea Britanie solicită lămuriri cu privire la purtatul măştii de protecţie în spaţiile închise, regulă care nu este obligatorie încă în Regatul Unit. Deocamdată măsura este în stadiul de recomandare, dar lucrurile se vor schimba în zece zile.

14 iul. 2020, 07:41
Recomandările privind purtatul măştii au fost un fiasco. Guvernul a anunţat măsuri drastice, amenzile ajung la 100 de lire sterline
În prezent, legea britanică permite purtarea unor acoperăminte simple pe faţă, fie ele şi din stofă, fără să prevadă expres că trebuie să fie vorba de măşti de protecţie. Totodată, singurele spaţii unde este obligatoriu să ai faţa acoperită sunt cele din transportul public.
 
Conform presei britanice, comercianţii au cerut marţi mai multă claritate, după ce guvernul a anunțat că măștile de față vor deveni obligatorii în toate magazinele, începând de săptămâna viitoare. Cumpărătorii care nu respectă amenzile riscă de 100 de lire sterline, în cadrul planurilor guvernamentale de a opri venirea celui de-al doilea val de coronavirus. Doar copiii mici şi persoanele cu anumite dizabilități vor fi scutiți de noile reglementări care vor intra în vigoare vineri, 24 iulie.
 
 
Mă sura măştilor de protecţie obligatorii în magazinele din Anglia a fost adoptată după ce cabinetul de miniştri s-a împărţit în două tabere, scrie presa de la Londra. În timp ce unii miniştri au spus că purtarea măştii ar trebui lăsată la alegerea personală a fiecăruia, alţii au spus că această măsură trebuia luată mai devreme. Totuşi, măsura a fost salutată la unison de marii retaileri şi micii comercianţi.