Record de căldură în Valea Morţii. Trei săptămâni din iulie temperatura a fost de peste 48,9 grade Celsius

Publicat: Joi, 02 August 2018 16:26 // Actualizat: Joi, 02 August 2018 16:26 // Sursa: romaniatv.net

Pentru al doilea an consecutiv s-a înregistrat o medie record a temperaturilor în cursul lunii iulie în celebrul Parc Naţional californian Death Valley (Valea Morţii), luna iulie 2018 devenind "cea mai fierbinte lună din istorie", informează Live Science care citează un material publicat în ultimul număr al revistei Forbes.

Climatologul Brian Brettschneider, de la Universitatea Alaska din Fairbanks, este autorul materialului care urmează să fie evaluat şi probabil confirmat de Organizaţia Meteorologică Mondială, mai notează Live Science.

Dacă mulţi dintre noi ne plângem deja de "căldură" după ce termometrul arată 30 de grade Celsius, ei bine staţia meteorologică Furnace Creek din Death Valley a înregistrat o temperatură medie de 42,2 grade Celsius pentru luna iulie în Valea Morţii. Mai mult decât atât, în 21 de zile din cele 31 ale lunii iulie, temperaturile maxime din Death Valley au depăşit 48,9 grade Celsius. Recordul doborât, cel al mediei temperaturilor din iulie 2017 din Death Valley a fost de 41,9 grade Celsius.

Valea Morţii este o zonă obişnuită cu vremea extremă. Întreaga zonă se află sub nivelul mării iar norii de ploaie nu ajung niciodată în Valea Morţii fiind blocaţi de lanţul munţilor Sierra Nevada. De altfel, recordul absolut de temperatură pe Pământ a fost înregistrat în Valea Morţii la 10 iulie 1913 şi este de 56,7 grade Celsius (!).

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Death Valley record de temperatură Valea Morţii vara 2018 caldura
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8127
RON
29 Feb
noapte 2 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H