Record de cutremure în luna aprilie: Ce spun seismologii

Seismologii străini susţin că în aprilie pământul s-a mişcat de 9 ori mai des decât ar fi fost normal, iar cele mai mari cutremure s-au produs în zone neobişnuite. Nici România nu a fost ocolită de seisme, în aprilie, s-au produs peste 30 de cutremure, informează România TV.

03 mai 2014, 11:38
Record de cutremure în luna aprilie: Ce spun seismologii

Potrivit seismologilor de la Centrul Specializat în lansarea avertizărilor de tsunami, scoarţa terestră s-a mişcat în ultima lună mai mult decât ar fi normal. În aprilie, au avut loc 13 cutremure cu magnitudine de peste 6,5 şi alte 5 de peste 7,8 în toată lumea. Asta, în condiţiile în care, astfel de seisme se produc maxim unul sau două într-o lună.

Specialiştii atrag atenţia că şi zonele în care s-a cutremurat pământul sunt neobişnuite: Nicaragua, Mexic, Canada, Chile şi Insulele Solomon.

Citeşte şi Mărmureanu face DECLARAŢII INCREDIBILE. Vezi când spune că România va fi lovită de un CUTREMUR DEVASTATOR

Şi România a avut o activitate tectonică intensă luna trecută: peste 30 de cutremure.

Specialiştii au întocmit harta judeţelor cu cel mai mare risc de cutremure. 15 judeţe se află în pericol mare şi foarte mare, potrivit documentelor oficiale. Invitat la România TV, ministrul delegat pentru Cercetare Ştiinţifică, Mihnea Costoiu, a explicat că hărţile sunt utile în special pentru implementarea noului cod de proiectare a clădirilor.

Harta judeţelor din România cu risc seismic ridicat FOTO

Şi seismologii australieni au întocmit o hartă cu ţările în care există posibilitatea ca un cutremur major să se producă în viitorul apropiat. Ţara noastră a fost marcată cu roşu, ceea ce înseamnă că nu este exclus un seism de intensitate mare.