Record de EXECUŢII într-un stat american

Statul american Missouri (centru) l-a executat miercuri pe al optulea condamnat la pedeapsa capitală din acest an, Earl Ringo, un bărbat de culoare de 40 de ani, atingând astfel cel mai mare număr de execuţii realizate de un stat american în anul 2014, au informat autorităţile penitenciare, informează AFP, citată de Agerpres.

10 sept. 2014, 08:31
Record de EXECUŢII într-un stat american

Earl Ringo a fost executat prin injecţie letală în oraşul Bonne Terre. El a fost condamnat la moarte pentru uciderea în 1998 a doi bărbaţi în timpul unui jaf armat într-un restaurant unde el a lucrat.

Decesul a survenit la nouă minute de la începerea administrării serului letal, a declarat o sursă oficială, fără a preciza dacă sedativul controversat, Midazolam, a fost injectat înainte de execuţie.

Autorităţile din Missouri, după ce au negat mult timp că ar fi folosit Midazolam, au recunoscut recent ‘administrarea unui sedativ pentru reducerea nivelului de anxietate al condamnatului înainte de execuţie’. ‘Însă, singura substanţă chimică letală folosită este Pentobarbital’.