Record de infectări zilnice cu coronavirus, în Italia. Numărul cazurilor e de şase ori mai mare decât în primăvară

Autoritățile italiene au raportat un număr record de infectări zilnice cu coronavirus de la începutul pandemiei – 40.902 de oameni au fost depistați cu Covid-19 în ultimele 24 de ore.

13 nov. 2020, 22:16
Record de infectări zilnice cu coronavirus, în Italia. Numărul cazurilor e de şase ori mai mare decât în primăvară

Noul record de infectări zilnice cu coronavirus depășește cu mult cel mai mare număr de infectări în 24 de ore din primul val, din primăvară, când Italia înregistra 6.554 de îmbolnăviri cu Covid-19 în data de 21 martie, potrivit corriere.it.

Citeşte şi Imunitatea de turmă creşte de patru ori numărul morţilor de Covid. Anunţ alarmant al autorităţilor belgiene

Noul bilanț al infectărilor zilnice ridică numărul total al îmbolnăvirilor din Italia la 1.107.303. Mai mult, autoritățile au raportat 550 de decese din cauza acestei boli, bilanțul total al deceselor ajungând la 44.139.

Șase regiuni din Italia sunt în categorie ridicată de risc (zone roșii), în timp ce nouă sunt clasificate drept zone portocalii, iar alte cinci drept zone galben. Regiunile Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia și Marche au fost urcate în categoria de risc, de la galben la portocaliu.

Cum gestionează politicienii criza, avertismentul virusologilor

În ciuda acestor date, Domenico Arcuri, comisarul pentru urgenţe numit de guvernul de la Roma, a notat că, aparent, „curba contagierilor pare că începe în final să atingă un plafon”, dar că este nevoie de răbdare. În ceea ce priveşte măsurile antiepidemice, Arcuri a subliniat faptul că „virusul a ajuns în întreaga Italie, însă Italia nu este toată la fel. De aceea avem nevoie de diferenţieri, de măsuri neuniforme, precum cele care au fost introduse”.

Arcuri a mai dezvăluit că primele doze de vaccin ar putea fi administrate începând cu sfârşitul lui ianuarie viitor. „Vom începe într-o primă fază cu vaccinarea a 1,7 milioane de cetăţeni. Stabilim categoriile cărora le vom administra primele doze. Persoanele care lucrează în spitale se vor număra printre primele care vor primi vaccinul, iar apoi persoanele în vârstă care sunt mai fragile„, a explicat el.

Un virusolog de la Universitatea din Milano, Fabrizio Pregliasco, a avertizat într-un interviu publicat vineri de cotidianul Il Giornale, că odată cu venirea Crăciunului există „riscul ca politicienii să fie tentaţi să nu mai acorde importanţă situaţiei (epidemiologice – n.r.), aşa cum s-a întâmplat în vară, pentru a reactiva economia” şi a avertizat că „acest lucru nu trebuie să se întâmple”. Este important ca ţara să se pregătească „pentru al treilea val de COVID-19 care va sosi în februarie”, a avertizat. Pregliasco.


loading...
Partenerii noștri