Record de infectări zilnice cu Covid în ţara campioană la vaccinări. Aproape 10.000 de cazuri noi în Israel, în mijlocul celui de-al treilea lockdown naţional

Israelul a raportat marţi cel mai ridicat număr de infecţii zilnice de coronavirus, în mijlocul celui de-al treilea lockdown la nivel naţional.

12 ian. 2021, 12:34
Record de infectări zilnice cu Covid în ţara campioană la vaccinări. Aproape 10.000 de cazuri noi în Israel, în mijlocul celui de-al treilea lockdown naţional

Potrivit Ministerului Sănătăţii israelian, un număr record de 9.589 noi infectări zilnice cu SARS-CoV-2 a fost înregistrat luni, cu o rată de pozitivare de 7,6%, după cum scrie Jerusalem Post. Numărul total de persoane infectate până acum cu SARS-CoV-2 în Israel a depăşit jumătate de milion de persoane dintr-o populaţie de 9,2 milioane.

De vineri dimineaţă, toate şcolile şi grădiniţele au fost închise în această ţară, cu excepţia celor din învăţământul special. De mai bine de două săptămâni, israelienilor le sunt restricţionate deplasările la mai mult de 1 km de locuinţe, cu rare excepţii bine motivate. Alte măsuri vizează restricţionarea unor servicii, precum închiderea centrelor comerciale şi a restaurantelor, cărora le-a fost permis doar serviciul de livrări.

Israelul speră că, în afară de măsurile actuale de lockdown, campania sa de vaccinare rapidă să ducă la o scădere a numărului de infectări zilnice cât mai curând.

Citeşte şi Israel a plătit dublu decât restul lumii pentru a avea dozele de vaccin Pfizer anti-Covid înaintea tuturor. Banii sunt secretul prin care a reușit să vaccineze 15% din populație

Potrivit site-ului Our World in Data, Israelul este lider mondial după numărul persoanelor vaccinate la 100 de locuitori cu 21,38 de persoane, urmat de Emiratele Arabe Unite (EAU) şi Bahrain.

Israelul a lansat campania de vaccinare la 20 decembrie, acordând întâietate persoanelor cu vârste de peste 60 de ani, precum şi persoanelor din categorii de risc şi altor grupuri prioritare.

În prezent, sunt invitate să se vaccineze persoanele de peste 55 de ani şi personalul didactic.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că fiecare rezident cu vârsta de peste 16 ani se va putea vaccina până în martie.


loading...