Record de infecţii cu coronavirus şi în SUA. Şase state au raportat cifre record

Șase state americane au confirmat un număr record al noilor infecții cu coronavirusul după ridicarea restricțiilor implementate pentru combaterea răspândirii pandemiei.

17 iun. 2020, 09:38
Record de infecţii cu coronavirus şi în SUA. Şase state au raportat cifre record

Guvernatorul Texasului, Greg Abbot, a anunțat marți că autoritățile au înregistrat 2.622 de noi infecții – cel mai ridicat până acum. Potrivit Departamentului pentru Servicii de Sănătate din Texas, 2.518 persoane sunt spitalizate cu COVID-19, numărul fiind în creștere din 12 iunie. Abbott a impus carantina în 31 martie, aceasta expirând în 30 aprilie. De la 1 mai a fost permisă redeschiderea cu capacitate redusă a magazinelor, restaurantelor, cinematografelor și mall-urilor, urmând ca locațiile mai mari să își poată redeschide porțile începând cu 19 iunie.

Alte cinci state americane au înregistrat un număr record al noilor infecții cu coronavirusul.

Citeşte şi BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA 17 IUNIE. Cea MAI MARE CREŞTERE din ultimele şase săptămâni: 345 de noi cazuri

Departamentul pentru Sănătate din Florida a raportat luni 2.800 de cazuri COVID-19, cel mai ridicat de la izbucnirea pandemiei pe teritoriul statului în luna martie.

Carantina a fost impusă la 1 aprilie în statul din sudul SUA, magazinelor și restaurantelor permițându-li-se o redeschidere parțială în 4 mai. Bisericile, locațiile de divertisment și plajele au fost de asemenea redeschise în ultimele săptămâni.

Arizona, Nevada, Oklahoma, și Oregon au înregistrat de asemenea un număr record de noi cazuri de COVID-19 marți.

În Oregon ridicarea restricțiilor a fost oprită temporar după creșterea numărului de cazuri.