RECORD de locuinţe construite în Bucureşti, în 2015: Este maximul ultimul 20 de ani

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), în Bucureşti s-au construit, anul trecut, cu 34% mai multe locuinţe decât anul anterior, respectiv aproape 4.500 de case şi apartamente, un record al ultimilor 20 de ani care a dus Capitala la o cotă de 9% din tot ce s-a construit în România. 

05 aug. 2016, 13:59
RECORD de locuinţe construite în Bucureşti, în 2015: Este maximul ultimul 20 de ani

La nivel naţional, creşterea a fost de 5%, astfel că totalul a ajuns la peste 45.000 de locuinţe. Casele construite în Bucureşti reprezintă astfel 9% din totalul din ţară, nivel de ase­me­nea record din 1996 până în prezent.

„Acum doi-trei ani lucrările de construcţii au mers foarte bine, aşa că dezvoltatorii şi-au planificat fazele ulterioare din proiectele lor re­zidenţiale, de aceea anul trecut a fost un număr mare de livrări. Factorii care au ge­ne­rat acest boom au fost programul Prima casă, de care au profitat mulţi cumpărători, dar şi dobânzile mici, care au făcut ca încrederea oamenilor în depozite bancare să scadă, iar ei să aleagă să-şi investească ba­nii în imobiliare”, spune Andreea Comşa, managing director în cadrul companiei de con­sultanţă imobiliară Premier Estate Management, conform Ziarul Financiar. Compania a intermediat anul tre­cut vânzări de peste 24 mil. euro şi a vândut în total circa 450 de apartamente, de trei ori mai multe decât în 2014.

Andreea Comşa este de părere că pro­gra­mul Prima casă a fost esenţial în dez­vol­tarea pieţei imobiliare şi a ajutat mulţi tineri să-şi cumpere o locuinţă.

Locuinţele S-AU SCUMPIT cu 10% faţă de anul trecut. Cât costă un apartament în Bucureşti, Timişoara, Braşov şi Constanţa

Piaţa imobiliară din România revine pe un trend crescător, la trei luni de la intrarea în vigoare a dării în plată, care a generat o uşoară reticenţă a băncilor în privinţa acordării de credite pentru cumpărarea de locuinţe. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, însă, preţurile apartamentelor sunt cu aproape 10% mai mari. DETALII, AICI. 


loading...
Partenerii noștri