Record în agricultura românească! Subvenţie de 1,5 milioane de euro pentru 60 de hectare de cartofi

Un cultivator de cartofi din Covasna a încasat de la APIA aproape un milion şi jumătate de euro pentru doar 60 de hectare. 

31 aug. 2016, 07:25
Record în agricultura românească! Subvenţie de 1,5 milioane de euro pentru 60 de hectare de cartofi

Condiţiile de eligibilitate impuse de Uniunea Europeană s-au dovedit o barieră greu de trecut pentru fermierii români. Doar patru producători au reuşit să obţină subvenţiile record  de la APIA de peste 23 de mii de euro la hectar, subvenţie acordată pentru cultura de cartofi pentru sămânţă.

Pentru a obţine aceşti bani, agricultorii români trebuiau să recolteze peste 20, 2 tone la hectar şi să valorifice întreaga producţie.

Un cultivator de cartofi din judeţul Covasna a reuşit să încaseze nu mai puţin de 1, 4 milioane de euro  pentru o suprafaţa de peste 60 de hectare cultivată cu cartofi pentru sămânţă. Pe locul doi se află un fermier din Ghiorghieni cu o suprafaţă mult mai mică de aproximativ 8 hectare.

Următorii pe lista norocoşilor beneficiari ai subvenţiei record sunt un fermier suceavean şi o societate din judeţul Harghita.

Sunt şi fermieri cu renume care nu au reuşit să se încadreze în condiţiile de eligibilitate şi astfel nu au putut încasa subvenţiile record.