RECORD la Cluj. Trei mame au născut tripleţi într-o săptămână

Trei perechi de tripleți ai venit pe lume la Clinica de Ginecologie I din Cluj-Napoca într-o singură săptămână, ceea ce reprezintă o premieră. Cei nouă bebeluși au fost concepuți prin metoda fertilizării in vitro și sunt sănătoși.

16 iun. 2015, 06:39
RECORD la Cluj. Trei mame au născut tripleţi într-o săptămână

Mihai este fericitul tată a trei fetițe. De când a aflat că va fi tată de tripleţi, Mihai a stat tot timpul la spital alături de soţia lui şi încă are emoţii de fiecare dată când îşi vede fiicele, scrie citynews.ro.

„Am trăit sentimente pe care nu le-am trăit niciodată. În continuare le trăiesc. Ştiu ce înseamnă acum să ai parte de fericire. Mi se pare extraordinar şi Cristina, soția mea, e cea mai grozavă femeie din lume”, spune fericitul tată a trei fetițe.

Acesta spune că Anastasia, Ştefania şi Maria i-au schimbat viaţa. „Am cele mai minunate patru fete din toată lumea şi din tot Universul ăsta”, a spus Mihai extrem de fericit.

Şi nu a fost singurul care a trăit aceste sentimente. În aceeaşi săptămână o altă familie s-a bucurat de venirea pe lume a trei băieţi, iar cea de a treia familie de venirea pe lume a doi băieți și o fetiță.

Este pentru prima dată când la Clinica de Ginecologie I din Cluj-Napoca se întâmplă acest lucru. „Deşi suntem una dintre maternităţile pregătite pentru terapie intensivă nou-născutţi, ne-a surprins faptul că dintr-o dată am avut nevoie de asistenţă preferenţială la o populaţie atât de mare”, a declarat prof. dr. Florin Stamatian, șeful Clinicii de Ginecologie I din Cluj-Napoca.

Pentru că s-au născut toţi prematur, cei mici se află încă sub stricta supravegherea a medicilor. Toţi sunt, însă, sănătoşi şi vor părăsi spitalul când vor avea peste două kilograme.

„Greutatea pe care au avut-o la naștere a pornit de la 750 de grame și a ajuns până la 1,7 kilograme. Toți sunt stabili și sunt cu mamele lor”, a declarat prof. dr. Gabriela Zaharie, şefa secţiei de Neonatologie din cadrul Clincii de Ginecologie I.