Record Mondial: Un polonez a supravieţuit unei alcoolemii de TREI ORI mai MARE decât doza FATALĂ

Un polonez de circa 30 de ani a fost găsit pe 24 iulie aproape mort într-un şanţ aproape de Nowa Deba (sud-estul Poloniei). El a supravieţuit totuşi, deşi avea o alcoolemie incredibilă: 13,74 la mie.

21 aug. 2013, 12:15
Record Mondial: Un polonez a supravieţuit unei alcoolemii de TREI ORI mai MARE decât doza FATALĂ

Bărbatul a fost găsit de o patrulă de poliţie în plină zi, zăcând la marginea unui drum naţional. Pentru că nu au reuşit să comunice cu el, poliţiştii au chemat o ambulanţă, scrie cotidianul polonez. Medicul a constatat că bărbatul, tată a doi copii, era aproape mort, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Un şofer inconştient în Mureş: a condus cu o alcoolemie de 5,85 mg/l în aerul expirat

La spital s-a descoperit că era beat şi un edem cerebral începuse să se formeze. Echipa medicală i-a găsit o alcoolemie de 13,74 la mie, dar, spre uimirea ei, tânărul a supravieţuit. Şeful echipei de salvare a spus în ziarul menţionat că „îi vine greu să creadă” şi se întreabă dacă nu este vorba de „vreun record mondial”.

Citeşte şi Iaşi: Un bărbat a ajuns la spital cu o alcoolemie record de 6,87 la mie VIDEO

Potrivit specialiştilor, o alcoolemie de 5 la mie este teoretic fatală. Un caz similar s-a întâmplat în luna aprilie în Franţa. Un bărbat, victimă a unei agresiuni la Avignon, avea o alcoolemie de 11 la mie. Site-ul internet al TF1 s-a întrebat atunci cum rezistă organismul la 11 g de alcool în sânge. Un specialist a explicat că, în cazurile grave de alcoolism, corpul se obişnuieşte atât de mult încât respinge limita fatală. El a precizat că nu toţi, chiar şi cu antrenament, pot suporta niveluri atât de ridicate de alcool.

Bărbatul a supravieţuit cu 11 g/l de alcool în sânge pentru că organismul lui, îndeosebi ficatul, era predispus să sintetizeze toxinele„, a spus doctorul Alain Morel televiziunii menţionate.