Recordul lui Dorel de la Suceava: Asfalt spart la 10 minute de la turnare

Lucrările de asfaltare derulate în municipiul Suceava capătă accente care ar putea fi numite hilare, dacă râsul n-ar fi pe bani publici. La circa 10 minute după ce muncitorii au terminat de turnat asfalt pe strada din zona sensului giratoriu din faţa Centrului Cultural Bucovina, din covor a început să izvorască un fir subţire de apă, care în câteva minute s-a transformat în baltă, apoi în pârâiaș.

04 oct. 2015, 08:11
Recordul lui Dorel de la Suceava: Asfalt spart la 10 minute de la turnare

Câţiva muncitori de la ACET erau în zonă, pe trotuarul din faţa Colegiului Naţional ”Ștefan cel Mare”, au pus imediat mâna pe târnăcop, ca să ajungă la sursa de apă. În faţa trecătorilor uimiţi că se sparge asfaltul care nici nu a apucat bine să se răcească, omul și-a văzut mai departe de treabă.

Contactat de Monitorul de Suceava, directorul Bogdan Cristache, de la SC ACET SA Suceava, a explicat ce s-a întâmplat. Nu a fost propriu-zis o avarie, ci a crăpat racordul unui hidrant care este lângă bordura trotuarului din faţă de la Casa Cărţii. Cauza posibilă ar putea fi vibraţiile provocate de picamerele sau de utilajele grele folosite la lucrările de asfaltare. ”Se intervine și se rezolvă rapid. Va fi o săpătură cu diametrul de maximum un metru”, a mai spus directorul Cristache.