Recrutări 2022. Dîncu îi cheamă pe români la oaste înainte de demiterea din Guvernul Ciucă

Ministrul Apărării anunţă că niciun român nu va fi trimis pe front fără să aibă pregătire militară. Mai mult, Vasile Dîncu a precizat recent că niciun combatant într-un război nu poate depăși vârsta de 35 de ani.

15 oct. 2022, 11:26
Recrutări 2022. Dîncu îi cheamă pe români la oaste înainte de demiterea din Guvernul Ciucă

Recrutări 2022. Ministerul Apărării Naţionale (MApN) organizează, în perioada 24 octombrie – 11 noiembrie, o nouă campanie de recrutare şi selecţie pentru persoanele care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României, pe locurile rămase neîncadrate în acest an.

Potrivit unui comunicat al MApN transmis vineri, au rămas disponibile 417 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unităţi militare din Bucureşti şi 19 judeţe – Arad, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Braşov, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Olt, Vaslui şi Vrancea.

Procesul de recrutare şi selecţie pentru seria suplimentară se desfăşoară în baza prevederilor Legii privind Statutul rezerviştilor voluntari şi ale Ordinului ministrului Apărării Naţionale în acest sens.

Recrutări 2022. La prezentarea la centrul militar, cei interesaţi vor fi informaţi cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, etapele procesului de recrutare şi selecţie, structurile desemnate să execute selecţia, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, precum şi unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în situaţia în care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii.

În cazul unui atac nuclear rus în Ucraina, Occidentul ar „aneantiza” militar armata rusă, ameninţă Borrell la Bruges. Putin trebuie să înţeleagă că UE, SUA şi NATO ”nu blufeză nici ele”
De asemenea, candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcţiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor şi corespondenţa specializărilor dobândite în viaţa civilă cu armele/serviciile şi specialităţile militare.

Recrutări 2022. La centrul militar, se va completa o cerere de înscriere şi se vor prezenta următoarele documente: actul de identitate, în original şi în copie; certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii; acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie; permisul de conducere valabil, eliberat de către autorităţile române, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice; livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

Ministrul Apărării, anunţ de ultimă oră despre recrutările în Armată: „Nimeni nu poate fi trimis pe front fără pregătire militară”

Recrutări 2022. Condiţii de recrutare în Armata Română

Candidaţii trebuie să aibă cetăţenie română, domiciliul stabil în România şi să aibă vârsta între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire, şi cel mult 45 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire.

Ministrul Apărării, anunţ de ultimă oră despre recrutările în Armată: „Nimeni nu poate fi trimis pe front fără pregătire militară”

În plus, cei care vor un post în MApN trebuie să fi absolvit minimum 10 clase. Candidaţii nu susţin examene scrise, însă sunt ierarhizaţi pe baza punctajului obţinut în funcţie de rezultatele înregistrate la probele de selecţie, de nivelul studiilor absolvite şi de media de la bacalaureat, dar şi de distanţa la care au domiciliul faţă de unitatea militară pentru care optează.

Recrutări 2022. Care este salariul unui soldat profesionist
Salariul unui astfel de militar profesionist pleacă de la 2.500 de lei, la care se adaugă unele sporuri precum norma de hrană, beneficiile fiind de aproximativ 3.000 de lei.

Pentru unele funcţii, în funcţie de arma aleasă, salariul poate depăşi chiar şi 4.500 de lei. Oricum, în orice post, solda va creşte cu 3% la fiecare trei ani.

Detalii suplimentare pot fi obținute de la centrele militare zonale, judeţene sau de sector.

Datele de contact ale acestora sunt disponibile pe pagina de internet a MapN, la adresele: https://www.recrutaremapn.ro/contactbir.php și https://www.mapn.ro/contact/centre_militare/index.php .

Recrutări 2022. Se caută peste 800 de rezerviști voluntari. MApN anunţă ce beneficii sunt
Sunt libere peste 800 de posturi pentru ofiţeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați, iar dosarele se pot depune în perioada 16 mai -10 iunie.

Ministerul Apărării face recrutări. Tot ce trebuie să ştii dacă vrei să intri în Armată
De asemenea, candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcțiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor și corespondența specializărilor dobândite în viața civilă cu armele/serviciile și specialitățile militare”, informează Ministerul Apărării.

La prezentarea la centrul militar, cei care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar vor completa o cerere de înscriere și vor prezenta mai multe documente.