Recrutări 2022. MApN sună adunarea! Ce salariu are un militar profesionist şi un rezervist voluntar

Armata Română are libere peste 1.000 de posturi de soldaţi profesionişti în Bucureşti şi în peste 30 de judeţe, iar salariile pleacă de la 3.000 de lei net. În acelaşi timp, au fost scoase la bătaie şi peste 800 de posturi pentru rezervişti voluntari.

16 mai 2022, 18:42
Recrutări 2022. MApN sună adunarea! Ce salariu are un militar profesionist şi un rezervist voluntar

Recrutări 2022. Pentru aceste posturi, salariile pleacă de la 3.000 de lei net, dar au mai fost scoase la bătaie şi peste 800 de posturi pentru rezervişti voluntari, a mai anunţat Ministerul Apărării.

Cei care îşi doresc o carieră militară, de soldat sau gradat profesionist, se pot înscrie în campania de recrutare şi selecţie, termenul-limită pentru depunerea dosarelor fiind 17 iunie 2022.

Condiţii de recrutare în Armata Română în 2022
Candidaţii trebuie să aibă cetăţenie română, domiciliul stabil în România şi să aibă vârsta între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire, şi cel mult 45 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire.

Ministrul Apărării, anunţ de ultimă oră despre recrutările în Armată: „Nimeni nu poate fi trimis pe front fără pregătire militară”
În plus, cei care vor un post în MApN trebuie să fi absolvit minimum 10 clase. Candidaţii nu susţin examene scrise, însă sunt ierarhizaţi pe baza punctajului obţinut în funcţie de rezultatele înregistrate la probele de selecţie, de nivelul studiilor absolvite şi de media de la bacalaureat, dar şi de distanţa la care au domiciliul faţă de unitatea militară pentru care optează.

Recrutări 2022. Care este salariul unui soldat profesionist
Salariul unui astfel de militar profesionist pleacă de la 2.500 de lei, la care se adaugă unele sporuri precum norma de hrană, beneficiile fiind de aproximativ 3.000 de lei.

Pentru unele funcţii, în funcţie de arma aleasă, salariul poate depăşi chiar şi 4.500 de lei. Oricum, în orice post, solda va creşte cu 3% la fiecare trei ani.

Detalii suplimentare pot fi obținute de la centrele militare zonale, judeţene sau de sector.

Datele de contact ale acestora sunt disponibile pe pagina de internet a MapN, la adresele: https://www.recrutaremapn.ro/contactbir.php și https://www.mapn.ro/contact/centre_militare/index.php .

Recrutări 2022. Se caută peste 800 de rezerviști voluntari. MApN anunţă ce beneficii sunt
Sunt libere peste 800 de posturi pentru ofiţeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați, iar dosarele se pot depune în perioada 16 mai -10 iunie.

Ministerul Apărării face recrutări. Tot ce trebuie să ştii dacă vrei să intri în Armată
De asemenea, candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcțiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor și corespondența specializărilor dobândite în viața civilă cu armele/serviciile și specialitățile militare”, informează Ministerul Apărării.

La prezentarea la centrul militar, cei care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar vor completa o cerere de înscriere și vor prezenta mai multe documente.