Referendum 7 octombrie. Dacian Cioloş: Dacă se trecea pragul de 30, îi vedeam pe liderii PSD lăudându-se că românii îi susţin

Referendum 7 octombrie. Fostul premier Dacian Cioloş critică PSD pentru modul în care a tratat chestiunea referendumului, pe care a încercat să-l transforme într-o armă politică.

07 oct. 2018, 18:51
Referendum 7 octombrie. Dacian Cioloş: Dacă se trecea pragul de 30, îi vedeam pe liderii PSD lăudându-se că românii îi susţin

Referendum 7 octombrie. „PSD care s-a folosit, de un an, de acest referendum, ba îl scoate, ba îl bagă la loc la naftalină. L-au scos într-un moment în care aveau priorităţi şi altceva de ascuns. În noua democraţie, care se instaurează în România după ce PSD a scos oamenii în stradă, în România se naşte o nouă democraţie în care românii îşi asumă rolul civic şi nu se mai lasă manipulaţi de partidele politice”, a declarat Dacis Cioloş, la România TV.

Citeşte şi Rezultate Referendum 2018. Urnele s-au închis, cum au votat românii

Liderii PSD au ameniţat că o să arate ce vor românii şi faptul că românii susţin PSD. Dacă ar fi trecut de 30% participare la vot, acum vedeam peste tot liderii PSD lăudându-se că românii îi susţin. Iată că cei care au semnat pentru referendum, crezând în acele valori, din pacate, au fost prinşi fără să vrea în capcana politica. Majoritatea românilor au înţeles această subtilitate şi este un semn de luat în considerare„, a mai spus fostul premier.

Citeşte şi Victor Ponta, după referendum: Nimeni nu îşi dă votul pentru avantajul politic al unor ipocriţi şi manipulatori cinici

„Din punctul meu de vedere se naşte în România o nouă formă de democraţie, în care referendumul nu mai poate fi o armă politică.

Nu exista un învingător şi un învins. Pe de altă parte, mă bucur că societatea nu ramâne dezbinată. Asta era teama mea. Un astfel de subiect avea nevoie de dezbatere si de politici publice care să susţină casatoria, bărbatul şi femeia, despre asta trebuia sa discutam. Nu să vina cu un referendum care să spună un lucru care se aplică deja„, a completat Dacian Cioloş, la România TV.