Referendum în Scoţia: Sprijinul pentru INDEPENDENŢĂ este de 49%

Publicat: Miercuri, 17 Septembrie 2014 20:41 // Actualizat: Miercuri, 17 Septembrie 2014 20:41 // Sursa: romaniatv.net

Sprijinul pentru independenţa Scoţiei a ajuns la 49%, relevă un sondaj de opinie realizat de institutul Ipsos, cu o zi înaintea unui referendum crucial pentru viitorul Marii Britanii, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Sondajul arată că 51% dintre scoţieni susţin rămânerea Scoţiei în interiorul Regatului Unite. Susţinerea independenţei a sporit cu 7 procente comparativ cu un sondaj similar realizat pe 5 august.

Marţi, cele trei partide tradiţionale britanice au publicat o declaraţie comună solemnă în care promit o mai mare autonomie scoţienilor dacă vor vota "Nu" la referendumul pentru independenţă.

Citeşte şi Separarea Scoţiei de Marea Britanie, un DIVORŢ DUREROS

Această promisiune, ce reafirmă angajamentele anterioare, a fost publicată într-unul din principalele ziare scoţiene, Daily Record, sub titlul "Jurământul". Textul a fost semnat de premierul conservator David Cameron, liderul partidului de opoziţie laburist Ed Miliband şi vicepremierul liberal-democrat Nick Clegg.

Citeşte şi Rasmussen: REFERENDUMUL din Scoţia nu va submina contribuţia Marii Britanii la NATO

Pentru premierul scoţian Alex Salmond, aceasta este o "ofertă de ultim moment". Ea "nu îi va descuraja pe oamenii din Scoţia să profite joi de imensa oportunitate de a încredinţa Scoţiei viitorul Scoţiei", a declarat el.

În schimb la Londra, unii au început să îşi facă griji cu privire la concesiile mari anunţate. Potrivit mai multor comentatori, ele ameninţă să ducă la o federalizare sau chiar la o "balcanizare" a Regatului Unit.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 sep 21:41
...de opinie realizat de institutul Ipsos, cu o zi înaintea unui referendum crucial pentru viitorul Marii Britanii, transmite Reuters, …read more ...
17 sep 21:07
Răspunde | Votează email 0 email
Http://Bit.Do/TO1

Primul MultiPlayer 3D-Acţiune pe Flash. Participă la luptele furioase - distruge tancurile inamice, ajută echipa ta, avansează în grad cu Tancul tau, poţi face cariera ta militară! O gamă largă de muniţii, multe moduri de joc şi jucători reali.

Http://Bit.Do/TO2

(Pentru a accesa Link-ul incearca urmatorii pasi: Selecteaza link-ul, Click dreapta, Deschide Legatura ori Accesati sau Copiaza link-ul, da paste sus la bara de navigare si Enter) Joc cu Tancuri Gratuit AICI:

Http://Bit.Do/TO3
17 sep 21:02
... Sprijinul pentru independenţa Scoţiei a ajuns la 49%, relevă un sondaj de opinie realizat de institutul...
1
EUR
4.8286
RON
03 Apr
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H