Refugiat ucrainean care a încercat să intre ilegal în România, găsit înecat în râul Tisa

Trupul neînsuflețit al unui bărbat decedat, probabil refugiat ucrainean, a fost găsit de polițiștii de frontieră în albia râului Tisa, aproape de localitatea Crăciuneşti, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan.

19 apr. 2022, 14:42
Refugiat ucrainean care a încercat să intre ilegal în România, găsit înecat în râul Tisa

Temperatura scăzută a apei şi cea de afară au mai făcut două victime în acest fel. Acesta este cel de-al treilea caz de acest fel de când a început războiul din Ucraina.

„Azi, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, au descoperit corpul unui bărbat fără semne vitale, în albia râului Tisa. Acesta a fost găsit la aproximativ 10 m de malul românesc, pe direcţia localitaţii Crăciunesti. În cauză cercetările sunt efectuate de către lucrători ai IPJ Maramureş”, arată Poliţia de Frontieră Maramureş.

Sfârșit tragic pentru o refugiată din Ucraina. A fost găsită moartă în piscina unui hotel din Tășnad

De asemenea, o refugiată din Ucraina a murit, în urmă cu câteva săptămâni, într-un hotel din Tăşnad, judeţul Satu Mare. Femeia de 56 de ani s-ar fi înecat în piscina hotelului, însă nu e clar din ce cauză. Ea era singură în piscină.

Angajaţii hotelului au sunat la 112 imediat ce şi-au dat seama ce s-a întâmplat. Un echipaj de prim-ajutor a încercat să o salveze pe refugiata din Ucraina. Maneverele de resuscitare au durat zeci de minute, însă din păcate, nu au dat niciun rezultat. Polițiștii au deschis o anchetă pentru a afla cauzele exacte ale decesului.

O tânără refugiată din Ucraina acuză stareţul unei mânăstiri din Maramureş de hărţuire sexuală

Un alt caz dramatic s-a petrecut în judeţul Maramureş. O tânără ucraineană cazată la mânăstirea Petrova a depus o plângere la Poliţie împotriva stareţului lăcaşului de cult pe care-l acuză de hărţuire sexuală.

„Duminică, 17 aprilie, polițiștii din Sighetu Marmației au fost sesizați prin plângere de către o femeie de 22 de ani din Ucraina cu privire la faptul că, în perioada 13-15 martie 2022, în timp ce era cazată la o mănăstire din localitatea Petrova, ar fi fost agresată sexual de către un bărbat de 55 de ani.

Polițiștii efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt și a împrejurărilor producerii evenimentului. Bărbatul este preot stareț la mănăstire”, au transmis poliţiştii.

Reacţia părintelui Agaton Oprişan, stareţul din Maramureş, nu a întârziat să apară. Preotul a negat toate acuzaţiile, spunând că pe data de 15 aprilie, când ar fi avut loc agresiunea, nu s-a aflat la mânăstirea Petrova.

„Atât timp cât nu mă simt vinovat, sunt împăcat sufleteşte, ce pot să spun: eu sunt cu sufletul liniştit. Nu ştiu de ce ar fi spus aşa ceva. Mi-a zis cineva astăzi: niciun lucru bun, nicio faptă bună, nu rămâne nerăsăplătită cu rău”, a spus Agaton Oprişan, potrivit Adevarul.

Întrebat dacă a atins-o pe tânără, părintele Agaton Oprişan a răspuns că „doar părinteşte”.

„Şi ele mă cuprind pe mine, şi eu pe ele, părinteşte. Pe toate le respect, părinteşte. Eu îs liniştit că nu i-am propus la niciuna aşa ceva, eu sunt împăcat sufleteşte. Dumnezeu vede de sus. Nici nu am timp, pur şi simplu. Chiar am spus astăzi aici la băieţi că eu în data de 15 nici nu am fost acasă”, a mai menţionat stareţul mânăstirii Petrova.