Refugiaţii din Ucraina vor putea fi cazaţi la Romexpo. Costurile sunt suportate de Primăria Capitalei

Refugiaţii din Ucraina vor putea fi găzduiţi în pavilionul central al complexului Romexpo. Asta prevede o hotărâre care a fost aprobată, marţi, în unanimitate, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

08 mart. 2022, 15:28
Refugiaţii din Ucraina vor putea fi cazaţi la Romexpo. Costurile sunt suportate de Primăria Capitalei

Pentru a ajuta refugiaţii din Ucraina, primarul general Nicuşor Dan a anunţat preluarea spaţiului de la Romexpo pentru a oferi cazare oamenilor care au fugit din calea războiului. Edilul Capitalei a afirmat că este un proiect important, în contextul crizei din Ucraina.

„Este un spaţiu mare, pe care o să îl operăm, de care avem nevoie”, a spus Nicuşor Dan.

Conform proiectului, se aprobă protocolul de colaborare între Municipiul Bucureşti, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, şi Romexpo SA, în vederea cazării refugiaţilor din Ucraina.

Citeşte şi: Zelenski face compromisuri pentru încetarea conflictului: Ucraina nu mai vrea în NATO și e pregătită să negocieze cu Rusia despre Donbas

Potrivit Agerpres, cheltuielile ocazionate de utilităţi, pază, curăţenie sau amenajarea dotărilor necesare vor fi suportate din bugetul local al Municipiului Bucureşti.

Pavilionul central (A), cu o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi, va fi dotat cu 200 de mese, 1.500 de scaune, 2.000 de paturi de campanie (paturile aparţin Municipiului Bucureşti – DGSUSS). Protocolul va fi valabil 30 de zile, dar va exista posibilitatea prelungirii, prin act adiţional.

Decizia a fost luată după ce, luni, primarul general, Nicuşor Dan, a transmis directorului executiv al Romexpo, Mihai Costriş, o adresă prin care solicita punerea la dispoziţie a unui pavilion/spaţiu din cadrul centrului expoziţional.

Citeşte şi: Oraşe din estul și centrul Ucrainei, bombardate de armata rusă: „Câinii sfâşie cadavrele pe străzile oraşului. Este un coşmar”