Regatul Unit are un nou ministru de Externe

Jeremy Hunt este noul ministru de Externe al Regatului Unit, anunţă Reuters. Premierul Theresa May l-a numit luni ca succesor al lui Boris Johnson, la câteva ore după demisia acestuia.

10 iul. 2018, 05:31
Regatul Unit are un nou ministru de Externe

Hunt, care este şi deputat din partea Partidului Conservator, a fost ministrul Sănătăţii din 2012. Este considerat apropiat de Theresa May şi în campania dinaintea referendumului din 2016 pentru Brexit a fost împotriva retragerii Regatului Unit din Uniunea Europeană. În octombrie anul trecut, el a declarat însă postului de radio LBC că şi-a schimbat părerea, în parte din cauza comportamentului UE la negocieri, pe care l-a apreciat drept „arogant”, potrivit Agerpres.

Johnson, unul din cei mai vocali susţinători ai Brexit-ului, a avertizat luni, după demisie, că Regatul Unit ar putea ajunge un fel de colonie a Uniunii Europene, din cauză că guvernul de la Londra şi-a anunţat preferinţa pentru o relaţie comercială strânsă cu blocul comunitar. ”Brexit-ul ar trebui să fie despre oportunitate şi speranţă. Ar trebui să fie o şansă de a face lucrurile diferit, de a fi mai dinamici şi de a maximiza avantajele particulare ale Marii Britanii într-o economie mondială deschisă şi vizionară”, a spus fostul şef al diplomaţiei britanice, citat de website-ul de ştiri Guido Fawkes.

Citeşte şi Premierul Marii Britanii, anunţ important despre un nou referendum pentru Brexit

Boris Johnson a demisionat la numai o zi după David Davis, ministrul pentru Brexit. Obligată la remanieri, Theresa May se confruntă cu o criză guvernamentală după decizia privind legăturile economice cu UE după retragerea Regatului Unit.