Regele Charles a ajuns în România. Klaus Iohannis l-a așteptat pe covorul roșu, la Cotroceni (VIDEO)

Vineri, 2 iunie, Regele Charles a fost primit de către Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, de garda de onoare, la ora 15:30.

02 iun. 2023, 16:30
Regele Charles a ajuns în România. Klaus Iohannis l-a așteptat pe covorul roșu, la Cotroceni (VIDEO)

Update 16.30:

 Președintele Klaus Iohannis a declarat în discursul său, cu ocazia vizitei Regelui Charles al III-lea al Regatului Unit, că „ne onorează” faptul că prima vizită în străinătate de la încoronarea sa are loc în România.

„Bine ați revenit în România, țara pentru care, de-a lungul timpului, ați dezvoltat o afecțiune aparte. Ne onorează faptul că prima vizită în străinătate de la încoronarea Majestății Voastre are loc în țara noastră. Pentru români, acesta reprezintă un mesaj extrem de important, că legăturile cu aceste locuri rămân la fel de strânse și după preluarea noilor responsabilități”, a spus șeful statului.

Update, 15:35: Regele Charles a fost primit cu garda de onoare, la București. Oficialul britanic a salutat militarii în limba română.

„Bună ziua!”, s-a adresat Regele Charles.

Regele Charles a aterizat pe Aeroportul Băneasa.

Potrivit unor surse, Regele Charles ca pleca de la Cotroceni direct spre Valea Zălanului. Va rămâne acolo până marți, când va merge la Viscri. Cel mai probabil, suveranul va pleca înapoi în Marea Britanie din Mureș.

Întâlnirea cu Iohannis este estimată să dureze 25 de minute. Discursul președintelui va începe la 16:05, iar cel al regelui la 16:15. La 16:45, suveranul va pleca de la Cotroceni.

Știrea inițială

Monarhul Regatului Unit al Marii Britanii vine pentru prima dată în România, de când a preluat tronul, în calitate de rege. Klaus Iohannis îl va primi pe Regele Charles, vineri, pe covorul roșu.

Eveniment major în România. Regele Charles va fi primit vineri, de la ora 15:30, la Palatul Cotroceni, de către Klaus Iohannis, președintele României.

Potrivit Administrației Prezidențiale, în cadrul primirii oficiale va avea loc şi o întâlnire cu autorităţile statului, reprezentanţii societăţii civile şi Corpul Diplomatic.

Regele Charles al III-lea va fi primit în cadrul unei ceremonii oficiale. Cei doi vor avea convorbiri tête-à-tête şi o întâlnire cu autorităţile statului, reprezentanţii societăţii civile şi Corpul Diplomatic

Potrivit unor surse, Regele Charles al III-lea nu va fi însoţit de Regina Camilla, soţia sa. Regele se va deplasa în timpul vizitei şi la reşedinţa sa de la Viscri.

Ultima vizită în România a lui Charles, pe atunci Prinţ de Wales, a avut loc în luna mai 2022.