Regele Mohamed al Marocului a fost jefuit

În timp de suveranul marocan se află în călătorie în Statele Unite, hoţii i-au călcat palatul regal din Rabat, furând obiecte personale ale regelui şi ale membrilor familiei lui.

17 feb. 2012, 11:05
Regele Mohamed al Marocului a fost jefuit

Au fost arestate, deocamdată, 13 persoane în legătură cu jaful din palatul regal al lui Mohamed al VI-lea, din Rabat. Încă nu au fost elucidate circumstanţele jafului şi nici numărul real de autori ai acestuia, după cum a informat site-ul arabofon  Goud.

„Cazul  nu a fost încă elucidat în întregime, dar având în vedere gravitatea ultrajului, procurorul de pe lângă Curtea de Apel din Hay Riad (o circumscripţie a capitalei marocane) şi directorul Siguranţei Naţionale sunt cei abilitaţi să se ocupe de anchetă”, a precizat un alt site, Demain Online.

Nu este pentru prima oară când suveranul marocan păţeşte aşa ceva. În 2005, prima pagină a ziarelor marocane a fost ţinută cu povestea unui episod asemănător, comis de servitorii regali şi alte ajutoare de la curte, care au complotat la furtul unor obiecte de valoare dintr-o altă reşedinţă din Rabat a regelui. Hoţii au furat atunci mai multe piese de veselă din cristal, cu monograma „H II”, care aparţinuseră tatălui lui Mohamed al VI-lea, regele Hassan al II-lea.

Publicaţia TelQuelle scrie la rândul său că furturile la curtea regelui Marocului, din somptuasele lui reşedinţe, nu mai uimesc pe nimeni, ci, din contră, au devenit un fel de „monedă curentă” pentru unii dintre supuşii suveranului marocan.